RETRO RÁDIÓ

Pataky Attila: Lassan kezdem csak fölfogni, hogy Hagyma nem jön többet

Az Edda Művek saját halottjának tekinti a múlt héten elhunyt Kiss Zoltán Hagymát. Az együttes két novemberi nagykoncertjét barátjuknak ajánlja, ahová már nem tarthat velük.Megosztás
Szerző: Metropol
2022.10.26. 05:50
Megrázó haláleset

Ahogy arról a Bors elsőként beszámolt, múlt hét szerdán veszítette el az Edda Művek kollégájukat, Kiss Zoltánt. Pataky Attila sírva mesélt lapunknak a történtekről. Megrázta a szörnyű tragédia, hiszen Hagyma csaknem három évtizeddel ezelőtt csatlakozott sofőrként az együtteshez. Jó ideje családtagként tekintettek rá. Kapcsolatukra való tekintettel a zenekar saját halottjának tekinti Kiss Zoltánt.

„Lassan kezdem csak fölfogni, hogy Hagyma nem jön többet, nem kanyarodik be a kisbusszal, nem kezd el viccet mesélni” – kezdte a Borsnak Pataky Attila. „Őrületesen hiányozni fog az életünkből, hihetetlenül precíz, pontos és szerethető ember volt. Jövő héten kezdődik a novemberi turnénk, valahogy össze kell kaparnom magam addigra. A miskolci és a szegedi koncertet az Edda Művek Hagymának ajánlja” – mondta a zenekar vezetője, aki barátja emlékére egy dolgot megfogadott.

Pataky Attila gyászolja szeretett kollégáját Fotó: Markovics Gábor

„Ő soha nem káromkodott vezetés közben, pedig nagyon sok éven át mentem vele. Egyszer megkérdeztem tőle, hogy tudja ilyen türelmesen kezelni autóstársait. Azt mondta nekem: Attila, a hatmilliárd élő emberből én csak egy vagyok, együtt kell haladnom velük, én hiába dühöngök, ők úgy sem hallják. Ezért magamban megígértem neki odaátra, míg élek és vezetek, többé az én számat sem fogja csúnya szó elhagyni.”

Elhunyt kollégájuknak ajánlja nagykoncertjeit az Edda Fotó: Bors

Kiss Zoltán 67 éves volt, egészséges, szerette az életet. A zenekart is megrázta a tragédia, de a családtagoknak sokkal nehezebb.

„Beszéltem a fiával és a lányával, egyelőre ők sem tudnak semmit, hogy pontosan mi történt az édesapjukkal. Az 90 százalékosan kizárható, hogy elütötték volna. A házához egy nagy lejtőn kell lejutni, ott történhetett valami, és ahogy elesett, olyan komoly fejsérülés érte, ami az életébe került. Óriási teher zúdult a gyermekei nyakába, van elég elintéznivalójuk, így a temetése egyelőre távolinak tűnik. Szomorú időszak ez, és egy darabig az is marad. Hiszem, hogy kellett odaátra egy nagyon jó ember valamiért” – fűzte hozzá Pataky Attila.

A baleset helyszíne Fotó: Bors

 

Ezeket olvastad már?
Király Viktor csajozni kezdet? – „Lenyűgözött a profilfotód”

Király Viktor csajozni kezdet? – „Lenyűgözött a profilfotód”

„Mindegyikünkben több erő rejlik" – fontos ügy mögé állt be Arnold Schwarzenegger

„Mindegyikünkben több erő rejlik" – fontos ügy mögé állt be Arnold Schwarzenegger

„Csak úgy megtörtént” – Összebútorozott Valakivel Szily Nóra

„Csak úgy megtörtént” – Összebútorozott Valakivel Szily Nóra

Kiderült a szörnyű titok: ezért válik Tápai Szabina és Kucsera Gábor

Kiderült a szörnyű titok: ezért válik Tápai Szabina és Kucsera Gábor

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás