„Egyedül az unokám tartja bennem a lelket” – Horváth Charlie ma ünnepli a születésnapját – Fotók!





Ma ünnepli 75. születésnapját Horváth Charlie. A Liszt Ferenc-díjas énekes-zenész kendőzetlen őszinteséggel mesélte el az ünnepi alkalom kapcsán: maréknyi barátja maradt, és egyedül az unokája tartja benne a lelket.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.10.28.
évforduló

Horváth Charlie-t születésnapja alkalmából kereste fel a Bors, hogy felköszöntsük és megkérdezzük, miként változott meg lelkileg, fizikailag az elmúlt évek során:

„Talán az változott, hogy kicsit megnyugodtam. Nyilván ez a korral jár, de amikor színpadra állok, egy hatalmas varázslat történik körülöttem. Megfiatalodok, és olyan érzésem van, mintha 20 évvel ezelőtt lenne. Egyszerűen nem érzem magam fáradtnak, nem érzem, hogy bármi baj lenne” – kezdte a Jég dupla whiskyvel, a Könnyű álmot hozzon a szél és a New York, New York előadója, aki szerint pár dolog miatt éri meg ezt egyedül csinálni.

1968. Húszévesen csörgődobbal és trombitával
1976. A Generál együttesben: Novai Gábor, Charlie, Tátrai Tibor és Solti János

„Azokért élek, akik maradtak”

„Van egy csodálatos unokám, akinek hihetetlenül boldog élete van. Van pár jó barátom, akik ott vannak mellettem” – mondta az énekes, akit arról kérdezte lap, hogy merít-e erőt barátaiból a művészetében.

„Nem igazán. Főként azért, mert nagyjából hetvenévesen jöttem rá arra, hogy nem igazán van sok igazi barátom. Ezért azokért élek, akik maradtak” – fűzte hozzá Charlie, majd elmesélte, hogy rocksztárként mennyire része még az életének a szórakozás.

A Hungaroring jubileumi koncert sajtótájékoztatóján Charlie, Somló Tamás, Gyulay Zsolt Fotó: Hegedüs Gábor/Nemzeti Sport

„Inkább otthon maradok”

„Emlékszem még, mikor Somló Tomival jártuk az éjszakákat, de annak már vége. Már nem járok sehova. Rájöttem, hogy az egészségem a legfontosabb, mert ha az nincs, akkor minden más lényegtelen. Igyekszem őrizni a fizikai egészségemet, és ezért inkább otthon maradok” – hangsúlyozta a Hajnali szél, az Az légy, aki vagy és a Skandináv éjszakák énekese, majd hozzátette: kevés dolog van már, ami miatt megéri estéről estére felmennie a színpadra.

Fia, Ákos rockzenész és nemzetközi karriert épít

„Nekem ez szenvedély”

„Már csak az unokám és a maréknyi barátom az, akiknek, jobban mondva, akik miatt felmegyek a színpadra. Azért lehetünk ott, ahol vagyunk, mert ’67 óta töretlenül igyekszünk igényes zenét, dalokat gyártani azoknak, akik minket hallgatnak. Nekem nincs munkám. Nekem ez szenvedély, amivel szerencsére még keresni is lehet. Sosem a pénzért csináltuk és ez meg is látszik rajtunk. Azért zenélünk, mert ez mozgat minket előre.”

 

 

 

 

 





Ezeket olvastad már?
„Csaknem 30 voltam, amikor rászoktam...” – Nocsak, mi derült ki a TV2 sztárjáról

„Csaknem 30 voltam, amikor rászoktam...” – Nocsak, mi derült ki a TV2 sztárjáról

Várkonyi András elárulta, hogyan készülnek az aranylakodalomra

Várkonyi András elárulta, hogyan készülnek az aranylakodalomra

Nem akármilyen bevonulást tervez az esküvőre Somhegyi Krisztián

Nem akármilyen bevonulást tervez az esküvőre Somhegyi Krisztián

Állatok sokasága pusztult el a divatért: börtönbüntetésre ítélték a dívát

Állatok sokasága pusztult el a divatért: börtönbüntetésre ítélték a dívát

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás