RETRO RÁDIÓ

Háború a magyarság megmaradásáért: a hatalom, az alkohol és a nők háromszögében





Exkluzív interjú készült a Tündérkert sorozat producerével, Helmeczy Dorottyával, és a Báthory Gábort jásztó Katona Péter Dániel színésszel a Komáromi erődben.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.09.08.
kulisszatitkok

Elkezdődött a Tündérkert című magyar történelmi-politikai thriller forgatása. A nyolcrészes, epizódonként 48–52 perces sorozat Móricz Zsigmond háromkötetes Erdély-trilógiájának első, Tündérkert című kötete alapján készül. A sorozat a Megafilm és az MTVA koprodukciója a Nemzeti Filmintézet támogatásával. A televíziós premier 2023 szeptemberében várható, a sorozatot a közmédia nézői láthatják először.

A sorozat producerével, Helmeczy Dorottyával, és a Báthory Gábort jásztó Katona Péter Dániel színésszel beszélgetett az Origo a forgatás egyik csodálatos helyszínén, a Komáromi erődben.

Miért Móricz trilógiájának első kötetéből készítenek sorozatot? – tette fel első kérdését a portál.

Helmeczy Dorottya: Majdnem 4 éve dolgozom ezen a sorozatterven, és tulajdonképpen most válaszolom meg először ezt a kérdést, hogy maga a sorozat megvalósulásának az alapötlete a televízió, azaz az MTVA ötlete volt. Onnantól már a magunkénak éreztük, és „saját kézbe” vettük, végül idén sikerült elnyerni a sorozat számára a Nemzeti Filmintézet támogatását, ami egy ekkora vízió esetében kiemelt öröm és borzasztó nagy felelősség is.

Erdélyi születésű filmesként, bár ez tulajdonképpen egy véletlen egybeesés, de ez konkrétan egy személyes revízió a számomra, hogy ezt a témát dolgozhatom fel.

Van egy másik Erdélyt érintő filmem, ami a trianoni történéseket dolgozza fel, és valahogyan történelmileg és politikailag is a helyén van az, hogy ezekhez a témákhoz most nyúlhatok, amikor háború van, és az utolsó világháború okozta feszültség nyomán újra formálódik a világrend. Nagyon itt az ideje mesélni Erdélyről, arról a területről ami egykoron Magyarország meghatározó része volt, és most ezekből a filmekből arra is választ kapunk, hogy ez miért is olyan nagyon fontos.

Helmeczy Dorottya Fotó: Megafilm/Dombóvári Tamás

Filmesként azt ígérem a nézőknek, hogy olyan történetet kapnak, amit meg kell ismerniük. Egy karakterközpontú, egészen elemelten mesés világban játszódó, korabeli politikai thrillert.

A Megafilm profiljához hűen 2023 legjelentősebb és legnépszerűbb sorozatát készítjük el. A sorozatban Móricz azonos című közismert regénye nyomán a korabeli Erdély politikai, társadalmi világa elevenedik meg, szerelemmel, intrikákkal, súlyos döntésekkel. Ez tulajdonképpen egy korabeli politikai thriller, a korszak két meghatározó férfiújának, Bethlen Gábornak és Báthory Gábornak a hatalmi játéka – mondta az Origonak Helmeczy Dorottya.

A teljes interjúból az is kiderült, hogy Katona Péter Dániel, hogyan készül Báthory karakterének eljátszására. A teljes cikket ide kattintva érheted el.

Annyit már most elárulhatunk, hogy Katona Péter megpróbálta megérteni Báthoryt, és megtalálni az ő igazságát a történetben Fotó: Megafilm/Dombóvári Tamás

 





Ezeket olvastad már?
Házasság első látásra: Érzelmes szavakkal búcsúzik Gyöngyi, itt a vége?

Házasság első látásra: Érzelmes szavakkal búcsúzik Gyöngyi, itt a vége?

Óriási tévhitet cáfolt – Megszólalt a világ egyik legismertebb pornósztárja

Óriási tévhitet cáfolt – Megszólalt a világ egyik legismertebb pornósztárja

Itt vannak az első képkockák a TV2 új sorozatából

Itt vannak az első képkockák a TV2 új sorozatából

Samantha Fox pénzt adott a férfi hastáncosnak, így hálálta meg a pasi – Videó

Samantha Fox pénzt adott a férfi hastáncosnak, így hálálta meg a pasi – Videó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás