Megrázó, előkerült a királynőről készült utolsó portré – Fotó!

II. Erzsébet királynőt hétfőn kísérték utolsó útjára. Családja biztosan örülne, ha mindenki úgy emlékezne rá, ahogy az utolsó képén nevet.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.09.20.
portré

A királynőt a windsori kastély VI. György királyról elnevezett emlékkápolnájának kriptájában helyezték végső nyugalomra, koporsója férje mellé került. A búcsú kapcsán a királyi család közzétette a királynőről készült utolsó portrét. A kép a platinajubileum alkalmából készült, ugyanis II. Erzsébet volt az első brit uralkodó, aki több mint 70 évig ült a trónon.

 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 

The Royal Family (@theroyalfamily) által megosztott bejegyzés

Ez a kép az utolsó hivatalos portré, azonban a királynőről az utolsó fotó szeptember 6-án készült, amikor Liz Trusst, az új brit miniszterelnököt fogadta. Dr. Deb Cohen-Jones orvos szerint ekkor már látható volt, hogy az uralkodó napokon belül meg fog halni. Az orvos perifériás érbetegségre utaló jeleket vélt felfedezni a királynő kézfején. A jelen lévők szerint látszott rajta, hogy gyenge lett, ugyanakkor a mosolygós megjelenése bizakodásra adott okot.

II. Erzsébet halála több változást is jelent Angliában. Új pénzt nyomtatnak, amelyen immár a király arcképe látható, valamint a himnuszt is át kell írni. 1952 óta azt énekelték, hogy „Isten óvja a királynőt”, mely sor most így hangzik: „Isten óvja a királyt”. A brit útlevelekben is változás áll be: eddig a királynő, ezentúl pedig a király ruházza fel a használóját azzal a joggal, hogy átlépje a határt.

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás