Budapesten is nyeregben marad Bokor Barna - Videó





Szerepe kedvéért tanult meg lovagolni a Tündérkert című sorozat főhőse. Lóhát után nem vágyik a volán mögé a fővárosban sem.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.09.07.
nyeregben van

A szerep kedvéért kezdett lovagolni, a kihívás végül szerelemmé vált Bokor Barna számára. Az erdélyi magyar színművész a Tündérkert című történelmi-politikai thrillerben tűnik fel hamarosan. A hiteles alakítás érdekében új tudásra tett szert: kezdő szintről megtanult lovagolni.

Szerelem lett

– Különös módon olyan élmény volt, mint egy visszaemlékezés: mintha ismerném ezt a mozgást – árulta el a Metropolnak a színész. – A Hóvihar nevű lovon tanultam, nagyon kegyes volt hozzám, türelemmel tanított, és persze köszönettel tartozom a mesteremnek, Mihály Zsoltnak is. Szerelemmé vált a lovaglás számomra, szándékomban áll egyszer saját lovat tartani, de a jelenlegi életmódom nem engedi meg.

Fotó: Megafilm

Bethlenként is nyeregben van

A „magyar Trónok harca”-ként beharangozott sorozatban Barna a 17. századi erdélyi uralkodót, Bethlen Gábort alakítja. Az átszellemüléshez is nagy segítségére volt, hogy lóháton ülhetett.

Most értettem meg, hogy mit is jelent az a közmondás, hogy nyeregben lenni. A magasabb perspektívából egész másnak tűnik az a táj, amit korábban gyalog bejártam – ismerte el.

Barnának hatalmas mennyiségű szöveget kellett megtanulnia, de élvezte minden pillanatát. – Annyira jól megírt könyv, hogy önmagát csinálja. Előfordult persze, hogy adott helyzetben improvizálnom kellett, a szövegkörnyezetnek megfelelően hozzátoldani a szöveghez.

Bringával Budapesten

A marosvásárhelyi színész a forgatás, és a Thália Színház-beli munkái miatt mostanában sok időt tölt Budapesten.

Itt persze nem lehetséges lóháton közlekedni, de nyeregből nyeregbe pattantam, és főként biciklivel közlekedem. Bár annak idején a lovas közlekedést az automobil váltotta fel, én nem kívánok Budapesten kocsit vezetni. Bringával is a szebb útvonalakat keresem, ilyet pedig nem nehéz találni itt – szögezte le a színész.

Fotó: Megafilm/Dombóvári Tamás

Forog a Tündérkert-sorozat

A „magyar Trónok harca”-ként beharangozott Tündérkert című, nyolcrészes sorozat Móricz Zsigmond háromkötetes Erdély-trilógiájának első, Tündérkert című kötete alapján készül. A történelmi-politikai thrillerben a 17. századi Erdély izgalmas politikai és színes társadalmi világa elevenedik meg. Szerelemmel, intrikákkal, súlyos döntésekkel és csavaros fordulatokkal átszőve, a korszak két meghatározó férfiújának, Bethlen Gábornak és Báthory Gábornak a főszereplésével.

A sorozat a MEGAFILM és az MTVA koprodukciója, a Nemzeti Filmintézet támogatásával. A televíziós bemutató 2023 szeptemberében várható.

 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás