Egy perc néma csend borul Nagy-Britanniára a királynő temetése előtti napon





A hét utolsó napján, este 8 órakor az egész szigetország egy perc néma csenddel emlékezik elhunyt uralkodójára, II. Erzsébetre.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.09.13.
mély gyász

Szeptember 19-én hétfőn tartják II. Erzsébet királynő állami temetését. Az ország új miniszterelnöke, Liz Truss szóvivője jelentette be, hogy arra buzdítják a szigetország teljes lakosságát, hogy a temetést megelőző este egyperces néma csenddel emlékezzenek meg az elhunyt uralkodó életéről és örökségéről.

II. Erzsébet szeptember 8-án, 96 éves korában hunyt el Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

„Szeptember 18-án 20 órakor, az állami temetést megelőző este, egyperces néma csendre várjuk az ország teljes lakosságát. Együtt gyászoljanak és elmélkedjenek a nemzettel, a királynő életéről és hagyatékáról” – áll a hivatalos tájékoztatóban. A bejelentés tartalmaz útmutatást a megemlékezés formájáról is.

„A csend kivitelezhető egyedül otthon, vagy a barátokkal, szomszédokkal a nyílt utcán is. Bármilyen rendezvényen, vagy virrasztáson. Arra buzdítjuk a helyi közösségeket és csoportokat, klubokat, hogy együtt gondolkodjanak ez idő alatt. Ha pedig valaki a tengerentúlon tartózkodik, arra biztatjuk, hogy a helyi idő szerinti időpontban álljon meg egy percre és tartsa meg a csendet” – zárta sorait a miniszterelnök szóvivője. Arról, hogy Liz Truss hol fog megemlékezni az elhunyt királynőről, és erről milyen módon számol be a média, a hét vége felé fog tájékoztatást adni az állami hivatal – írja a Daily Mail.

A szigetország gyászba borult, Anglia és a Nemzetközösség elveszítette kedvenc uralkodóját Fotó: MTI/AP/Jon Super

II. Erzsébet 70 éven keresztül uralkodott Angliában és a Nemzetközösség országaiban. 1952. február 6-án lépett a trónra, amikor édesapja, VI. György király elhunyt. Az 1062 óta létező Angol Királyság leghosszabb ideig uralkodó vezetője volt.





Ezeket olvastad már?
Nyilvánosan meztelenkedett, az utcán tárulkozott ki a modell – Fotó

Nyilvánosan meztelenkedett, az utcán tárulkozott ki a modell – Fotó

Vasvári Vivien megható üzenetet írt 8 hónapos kisfiának – Fotó

Vasvári Vivien megható üzenetet írt 8 hónapos kisfiának – Fotó

Bagossy Norbi napokon belül visszatér a Parkba

Bagossy Norbi napokon belül visszatér a Parkba

Heti top 5: Gyász, Tóth Andi, Harry  és Meghan – Ezek voltak a legolvasottabb sztárhírek

Heti top 5: Gyász, Tóth Andi, Harry és Meghan – Ezek voltak a legolvasottabb sztárhírek

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás