RETRO RÁDIÓ

Tragikus hír érkezett! Mindössze 53 évesen elhunyt a Petőfi Rádió dj-je

Hosszan tartó súlyos betegség után 53 éves korában elhunyt Zoltán Péter, a Petőfi Rádió dj-je, vagy ahogy a hallgatók ismerték, Peter Sharp - közölte az MTVA Sajtó és Marketing Irodája pénteken az MTI-vel.Megosztás
Szerző: Metropol
2022.07.29. 15:30
gyász

A dj a kilencvenes évektől sorra kapta a rezidensi felkéréseket, népszerűségét 1998-ban kezdődött rádiós pályafutása tovább növelte. Hosszú éveken át tagja volt a Petőfi Rádió csapatának, 2016 májusától az esti mixműsor vezető dj-je volt.

Zoltán Péter zenészcsaládból származott, édesapja a Benkó Dixieland Bandben trombitált. Nyolcéves korától zeneiskolában tanult zongorázni. Eleinte csak klasszikus zenével foglalkozott, a konzervatóriumot is ezzel kezdte: zeneszerzés és zongora tanszakon tanult. A tanulás mellett 17 éves korától szervezte saját estjeit.

1990-től sorban kapta a rezidensi felkéréseket, előbb az Excaliburtól, majd a siófoki Palace Dance Clubtól, a Közgáz DC-től, a High Life-tól, emellett rendszeresen játszott a Flörtben is. Számos híres márka dj-arca volt, járta az ország legjobb klubjait, a kilencvenes évek második felére rengeteg rajongója volt országszerte.

Technikai tudását mutatja, hogy már 1993-ban négy Technics lemezjátszóval dolgozott egyszerre, egy évre rá pedig második lett a budapesti DMC-n, a lemezlovasok technikai versenyén.

1998-tól a budapesti Roxy, 2001-től a Radio DeeJay műsorvezetőjeként dolgozott. 2003-ban a budapesti Fat Mo's pénteki rezidense volt, ahol r'n'b slágereket játszott a közönségnek. Ekkor lett a TV2 zenei főszerkesztője, valamint a bécsi P3 Club és a nizzai the Club házigazdája.

2009-ben saját stúdiót és kiadót alapított a Pump brand részeként, ennek újabb szegmense lett a Pump Session Live című műsor és a Pump Weekend. Előbbi a hazai OneMusic Radióban indult, utóbbit átvette a DI.FM, a KISSFM, a Proton, valamint a LastFM, de pörgetett a budapesti Rádió 1-en is. Három éven át heti talkshow-ja volt a Lounge Radióban (későbbi Code FM). 2011-ben a Playa del Ingles-i Ministry of Sound klub rezidense lett, miután partysorozatot bonyolított le Gran Canarián.

2012-ben megnyerte a TV2 Megasztár remixversenyét, 2013-ban Pioneer Dj, valamint a budapesti Liget Aréna pénteki és Liget Deep szombati rezidense, NiteRise Dj, a Rise FM szombat esti műsorának vezetője volt. Peter Sharp 2016 májusától lett a Petőfi Rádió esti mixműsorának rezidens dj-je.

Az M2 Petőfi TV pénteken, a 20 óra 10 perckor kezdődő Friss című élő műsorban idézi fel a dj munkásságát. A Petőfi Rádióban is megemlékeznek a népszerű dj-ről: pénteken és szombaton 23 órától Peter Sharp-mixeket hallhatnak. Legjobb mixeiből készítenek egy összeállítást is, amelyet közzétesznek a rádió Soundcloud-oldalán.

Ezeket olvastad már?
Vasárnap megnézheted Mága Zoltán XV. jubileumi Budapesti Újévi Koncertjét a tévében

Vasárnap megnézheted Mága Zoltán XV. jubileumi Budapesti Újévi Koncertjét a tévében

Hoppá! A Sztárban sztár ötödik versenyzőjének kiléte is kiderült?

Hoppá! A Sztárban sztár ötödik versenyzőjének kiléte is kiderült?

Nyugdíjba ment Gergely Robi

Nyugdíjba ment Gergely Robi

Saját embere próbálta meg lenyúlni Schobert Norbi vállalkozását?

Saját embere próbálta meg lenyúlni Schobert Norbi vállalkozását?

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás