RETRO RÁDIÓ

Péterfy Bori & Love Band - 15 év! Óriási bulira készül az együttes

Péterfy Bori a magyar kulturális közeg egyik megkerülhetetlen, karizmatikus egyénisége. (x)Megosztás
Szerző: Pr Cikk
2022.07.19. 19:00
hirdetés

A színésznőként is aktív énekesnő koncertjei igazi rock & roll performanszok, ahol a féktelen energia, a kissé excentrikus előadásmód keveredik a mély, mégis könnyen énekelhető, mindannyiunk számára ismert slágerekkel. Kereken tizenöt éve alakult meg a Péterfy Bori & Love Band, a jubileum helyszíne pedig idén a Budapest Park, ahol július 28-án az Abigél zenekar felvezetésével és vendégénekesek seregével együtt ünnepelnek. A Park színpadán Boriékkal együtt az Esti Kornélos Bodor Áron, az Amorf Ördögök-frontember Tariska Szabolcs, Saiid, Papp Szabi és Lovasi András is fellép.

A Love Band zenekar Tariska Szabolcs szövegíró-énekes és Tövisházi Ambrus zeneszerző által vezetett sanzon-pop banda, az Amorf Ördögök folytatásaként alakult. A szerzőpáros első, Borinak szánt dala, a Hajolj bele a hajamba óriási sikert aratott rögtön az első évben. A 2007 őszén megjelent, cím nélküli első albumhoz a Kispál és a Borz és a Kiscsillag dalszerző-frontembere, Lovasi András is nagy lendületet adott, hiszen szövegíróként és az album kiadójaként is felkarolta Bori új formációját.

Péterfy Bori és társai szokatlan színész-zenész kollaborációt állítottak színpadra. A magyar színészlemezekről ismerős, a hatvanas-hetvenes évek sanzonjainak hangulatához hozzáadódott az énekesnő szenvedélyes színpadi jelenléte és Tövisházi Ambrus zeneszerző punkból, diszkóból és balladákból összeszőtt világa. Bori a tizenöt év alatt a szövegírói szerepben is egyre nagyobb szerepet vállalt, a zenekar legutolsó, Szikra című lemezén már a dalok nagyobb részének szövegét ő írta. Többszáz fesztiválfellépés, hét stúdióalbum, a tizedik évfordulóra megjelent mobilos játék (Bori X), egy idén megjelent életrajzi könyv, és rengeteg teltházas koncert után a zenekar a Budapest Parkban mutatja meg legjobb dalait.

(x)

Ezeket olvastad már?
Újabb világsztárok csatlakoztak a szegedi Deja Vu Fesztiválhoz

Újabb világsztárok csatlakoztak a szegedi Deja Vu Fesztiválhoz

Munkába menekül Kucsera Gábor a válása során

Munkába menekül Kucsera Gábor a válása során

Ismert modell lehetett Kucsera Gábor egyik szeretője?

Ismert modell lehetett Kucsera Gábor egyik szeretője?

Amikor kínozza a fájdalom, sérvkötőt visel a magyar színésznő

Amikor kínozza a fájdalom, sérvkötőt visel a magyar színésznő

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás