Álomnyaraláson járt Vásáry André

Boldog heteket tudhat maga mögött Vásáry André. Az énekes Amerikában járt, ahol életre szóló élményekkel gazdagodott.



Megosztás
Szerző: E.J.
Létrehozva: 2022.07.27.
Vásáry André

Amerikában töltött néhány hetet Vásáry André. Kevesen tudják, de az énekes húsz éve jár rendszeresen az USA-ba, mivel korábban Bostonban tanult.

– Olyan barátságok alakultak ki a külföldön töltött időszakom során, amikről bátran kijelenthetem, hogy egy életre szólnak. Tartjuk a kapcsolatot, sokat köszönhetek nekik, például a mostani utazást is, hiszen náluk szállhattam meg, ráadásul csodás helyeken jártunk! – kezdte a Metropolnak Vásáry André.

Más a mentalitás

André a legjobban azt szereti Amerikában, hogy ott az embereknek egészen más a mentalitásuk, mint sokaknak Európában.

– Zongorázni lehet a különbséget. Nyilván irigy és rosszindulatú emberek mindenhol vannak a világon, de kint valahogy mindenki sokkal nyugodtabb, elfogadóbb. Nem türelmetlenkednek, ha a szupermarketben nagy a sor, és a vezetési kultúra is teljesen más ott. A dögöljön meg a szomszéd tehene elképzelés sem létezik, a húsz év alatt úgy tapasztaltam, hogy az amerikaiak inkább segítenek egymáson, biztatják és dicsérik a másikat.

Megannyi kalandban volt része

Az énekesre jó hatással volt a nyugodt légkör, ahogyan a csodálatos helyszínek is, ahol a barátaival megfordult.

San Franciscóban és Los Angelesben is jártunk, ez utóbbi különösen nagy élmény volt, mert végre eljutottam a Paramountba, a legrégebbi filmstúdióba, amit a tízes években hoztak létre, köztük sok magyar is. Más stúdiókban jártam már korábban, de ez a látogatás mindent felülírt! A kezemben foghattam egy igazi Oscar-díjat, majd golfkocsikkal vittek minket a stúdiótúrán, komplett díszletek között. Az egyik pillanatban mintha New York utcáin sétáltunk volna, a következőben már egy egészen más helyszínen jártunk. Ez a látogatás világossá tette számomra, hogy a filmipar egy óriási szemfényvesztés – fogalmazott nevetve André. – Disneylandben és San Diegóban is hasonló, életre szóló élményekkel gazdagodtam, pedig akkor még nem is tudtam, mi vár rám.

Fotó: Vásáry André

A legnagyobb meglepetés

A következő ámulat a nyaralás vége felé jött el, amikor André barátai felvetették, hogy mi lenne, ha átruccannának Hawaiira az egyik ismerősükhöz. Az énekes alig jutott szóhoz a meglepetéstől, de persze rögtön igent mondott a felvetésre.

Olyan érzésem volt Hawaiin Mauiban, mintha meditatív állapotban néznék egy relaxáló videót. A madarak énekeltek, az óceán folyamatosan morajlott, pálmafák és vízesések voltak mindenütt... Nagyon jót tett a lelkemnek az utazás, és bevallom, nehéz szívvel ültem fel a repülőgépre – zárta a gondolatait Vásáry André.

Fotó: Vásáry André

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás