Váratlan bejelentés: új tagokkal építik újjá az Omegát

Szörnyű tragédiák árnyékolják be a legendás zenekar elmúlt másfél évét. Először Benkő László, három nappal később Mihály Tamás hunyt el 2020 novemberében, majd Kóbor János 2021 decemberében távozott az élők sorából.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.05.03.
együttes

A zene tovább él

Trunkos András, a zenekar menedzsere Boros Lajos és barátai Lali király Csütörtöke című műsorában mesélt arról, milyen tervei vannak az Omega-életművel kapcsolatban – írja a Blikk.

Omega Testamentum néven szeretnék összehozni egy zenekart, amelyben Ciki benne van, Kati is benne van, és megtaláltam a gitárost, akit úgy hívnak, hogy Maróthy Zoltán. Ő egyébként a Kőbányai Zeneiskola igazgatóhelyettese” – jelentette be Trunkos András. „Semmiképpen nem tribute, azaz emlékzenekart csinálok az Omegának. Összerakok úgy öt embert, vagy ha kell, többet is, akik az Omega-életműből a legnagyobb klasszisokat játsszák az Időrabló, a Csillagok útján és a Gammapolis albumokról, illetve a Meckyvel nemrég közösen elkészített Testamentum című lemezről” – árulta el a menedzser.

Keresik az énekest

Engem az nem érdekel, ha valaki eljátssza a Gyöngyhajú lányt rosszul. Szeretném átadni azt az értéket, amely az Omegában benne van. Fogalmam sincs, ki lesz az énekes. Olyan énekes kell, aki nem is akar hasonlítani Kóbor Jánosra, mert rá nem is lehet. Egy nagyon jó énekes kell, akivel újrafogalmazzuk a nótákat” – mondta Trunkos András, aki persze nem egyedül dönti el, ki zenéljen az új Omegában, hiszen a dobok mögött ülő Debreczeni Ferencnek is van szava, neki kell megtalálnia a közös hangot az új emberekkel, akik azok helyére lépnek, akikkel ötven évig zenélt együtt – írja a lap.

Nem emlékzenekar lesz

Ugyan már leültünk beszélgetni, de minden a próbateremben dől el. Ahogy András is mondta, ez nem egy emlékzenekar lenne, abban nem vennék részt. Egy olyan csapat, amely folytatja az életművet. Igényem van a zenélésre, de hogy végül kikkel játszunk, még nem tudom, folyik a casting” – jelentette ki Debreczeni Ferenc, azaz Ciki.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás