A kulisszák mögött: minden, amit tudni akartál A nagy pénzrablásról





A nagy pénzrablás ma a legnézettebb sorozatok egyike. Sikerét többek között szerethető karakterei miatt érte el. A sorozat főszereplője, a kissé különc Professzor halálos betegséggel küzdött a forgatás előtt, de a Nagy pénzrablásban újjászülethetett, Nairobi pedig a való életben is egy igazi független, erős nő. A forgatáson a szereplőknek még a tengeribetegséggel is meg kellett küzdenie.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.05.31.
sorozatfüggő

A 2017-ben bemutatott spanyol bűnügyi drámasorozatot a rendező Álex Pina eredetileg minisorozatként álmodta meg, a történetre azonban felfigyelt a Netflix és az ő támogatásukkal 5 évados sikersorozat lett. Magyarországon az új évadok megjelenésekor az online streaming szolgáltató legnézettebb tartalma volt. A nézők imádták a rendszer ellen lázadó, modern kori Robin Hoodjait. A rablók vörös színű kezeslábasa és a Dalí-maszkjuk a forradalom szimbólumává vált.

Álvaro Morte egy igazi túlélő

A nagy pénzrablás forgatása előtt rákos daganatot fedeztek fel a főszereplő Professzort alakító Álvaro Morte lábában. A színész ekkor arra gondolt, hogy 3 hónap múlva talán már nem is él. Szerencsére akaratereje átsegítette a lelkileg is nehéz helyzeten. A kezelése hatásos volt és néhány hónap alatt sikerült legyőznie a rákot. Így a sorozat forgatásával nemcsak karrierje, de ő is újjászülethetett.

Fotó: Netflix

Átírták miatta a forgatókönyvet

Álvaro Morte sok időt töltött azzal, hogy tanulmányozza a sorozat forgatókönyvét és a karakterek közötti kapcsolatot. Forgatókönyvírói tudását kamatoztatva tanácsokat adott az esetleges változtatásokkal kapcsolatban. Az eredeti forgatókönyvek szerint „Berlin” és a Professzor nem voltak testvérek. A két színész viszont annyira megszerette egymást a forgatáson, hogy ők kérték, hogy a karaktereiket erősebb kapocs kösse össze. Ennek köszönhető, hogy „Berlin” az első évad után is feltűnik.

A való életben boldog házasságban él

Bár Álvaro Morte a sorozatban kissé különc, zárkózott Professzor karakterét játssza, a magánéletben úgy tűnik, nincsenek ilyen problémái. Az újdonsült apuka boldog házasságban él Blanca Clemente stylisttal, akitől ikrei születtek, Julieta és Leon. Álvaro gyerekeiről büszkén posztol az Instagram-oldalán.

Alba Flores valójában is egy harcos

A Nairobit megformáló Alba Flores fontosnak tartja, hogy harcoljon a nemi vagy faji alapon történő megkülönböztetés ellen. Elkötelezett LMBTQ-aktivista, illetve már többször kiállt a nők jogai mellett. Büszke spanyol–roma származására és azt is nyíltan vállalja, hogy ő maga leszbikus.

Nehézségek a forgatáson

Tokiót, a sorozat vadócát játszó Úrsula Corberó elárulta, hogy a 3. évad hajós jelenetének forgatása volt a legnehezebb, mivel az egész stáb tengeribetegségtől és napszúrástól szenvedett. Ezzel szinte az összes szereplő egyetértett, de a Professzort alakító színész nem ezt tartotta a legnagyobb próbatételnek. 

Számára az volt a legnehezebb, mikor úgy kellett összeomolnia, hogy a gyász kimutatására csak néhány másodperce volt, mindeközben némán kellett ordítania, ami komoly profizmust és színészi jelenlétet igényelt.





Ezeket olvastad már?
Fürdéshez készül a kebelcsoda – mesés képeket osztott meg Emily Ratajkowski

Fürdéshez készül a kebelcsoda – mesés képeket osztott meg Emily Ratajkowski

Jennifer Aniston álló mellbimbója szinte átdöfi a fehér felsőjét

Jennifer Aniston álló mellbimbója szinte átdöfi a fehér felsőjét

Lehullt a lepel! Kiderült, mi történt a Házasság első látásra sztárjaival

Lehullt a lepel! Kiderült, mi történt a Házasság első látásra sztárjaival

Hoppá! Marics Peti szakmát vált? Nem hiszed el, mit tanult ki

Hoppá! Marics Peti szakmát vált? Nem hiszed el, mit tanult ki

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás