Kárpáti Rebeka olyan üzenetet küldött Sydney van den Boschnak, hogy szem nem marad szárazon





Sydney van den Bosch őszinte interjúban vallotta be, le kell műteni mindkét mellét a biztonsága érdekében.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.05.10.
vallomás

Sydney van den Bosch a TV2 Szerencsekerék című vetélkedőműsorának háziasszonya egy őszinte interjúban vallotta be, hogy rendkívül nehéz döntést kellett hoznia. A fiatal nőnek egészségügyi okokból mindkét mellét el kellett távolíttatnia, de szerencsére Kárpáti Rebeka igyekezett mindenben támogatni Sydneyt.

Kárpáti Rebeka igyekszik mindenben támogatni a legjobb barátnőjét Fotó: Wiesner Adrienn

„Nagyon sokat gondolkoztam rajta, hogy mivel teszek jót: megnyílok és ezzel segítek másoknak, vagy homokba dugom a fejem és úgy csinálok, mintha semmi nem történt volna. A BRCA génmutáció nagyon ritka esetekben fordul elő, anyukámnak korábban mellrákja volt, végignéztem, min ment keresztül, hogyan győzi le a betegséget. Két éve volt egy nőgyógyászati műtétem, az orvos, aki nemcsak nőgyógyász, hanem onkológus is, pontosan ismerte anyukám történetét. Ő hívta fel a figyelmünket először, hogy a mellrák bizony örökölhető” – vallotta be Sydney a Glamournak.

A műsorvezető elárulta, hogy a vizsgálatok során kiderült, örökölte a hajlamot az anyukájától. Az azt követő mammográfiás vizsgálat pedig arra is fényt derített, hogy egy kezdődő rosszindulatú daganat van az egyik mellében.

Sydney a biztonságot választotta

Orvosa azonnali műtétet javasolt neki, ő azonban a további esetleges beavatkozások, kezelések helyett egy másik utat választott: úgy döntött, mindkét mellét eltávolíttatja. A rendkívül hosszú és bonyolult beavatkozást egy olyan szakember végezte, aki egyben onkológus és rekonstrukciós plasztikai sebész is. Ezek miatt a kétoldali masztektómia után azonnal elvégezték nála a helyreállító műtétet is.

Közel fél év elteltével már teljesen jól érzi magát, de fél a rajongók reakcióitól. Szerencsére azonban akad olyan barátnője, aki végig mellette állt.

„Mindig itt leszek neked”

Kárpáti Rebeka támogatásáról biztosította a barátnőjét egy Facebook-oldalán megosztott, elképesztően megható poszttal.

„16 éves korom óta Ő az egyik legeslegjobb barátnőm: @sydneyvandenbosch . Közel fél éve átesett élete (lelki és testi szempontból is) legnehezebb megpróbáltatásán… Ez a kép pár nappal a műtét előtt készült, amikor átjött egy kicsit lelki töltekezni, és megkapta tőlem a saját készítésű kis „Survival Kit” csomagját míg lábadozik a kórházban…” – reagált Rebeka a legjobb barátnője interjújára, amivel kapcsolatban több részletet is megosztott a követőivel.

„Többször láthattátok már őt a tv-ben, vagy itt az Instagramon, de szerintem közel sem jön át az az oldala és ereje, amire én annyira felnézek. Sydney-ről a külső szem szinte sosem mondja meg, hogy valami baja van, mert szinte mindig ragyog, jókedvű, laza és erős. De ez nem mindig van így belül. Rengeteg mindent cipel a hátán és neki is megvannak a maga keresztjei. Csak sosem nyavajog” – írta a posztjában a szépségkirálynő.

„Az elmúlt évben rengeteg, számomra elképesztően durva megpróbáltatás érte őt, aminek én szerintem a negyedét sem bírnám ki… De ő csak csendben a háttérben csinálja azt, amit kell, és hoz meg olykor brutálisan kemény döntéseket, amit ha nem tett volna meg időben, lehet, már nem lenne itt Velünk. Bár sosem akart volna ezzel »haknizni«, nagyon örülök, hogy a @glamourhungary megkeresésére őszintén elmesélte a BRCA/mellrák történetét, amivel azt gondolom, nagyon szép példát mutat és rengeteg emberen segíthet. Szóval büszke vagyok Rád ” – vallotta be a szívszorító üzenetben.

„Tudod, hogy még ha néha idegbe is rakjuk egymást, én mindig itt leszek neked, és aki bánt téged, annak a torkát harapom. Nagyon szeretlek” – tette hozzá.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás