Megható dolgot tett lányáért Hosszú Katinka édesapja





Nem először érkezik védelmezőként édesapja Hosszú Katinka mellé. A háromszoros olimpiai bajnok kiválóság gyengébb eredménnyel kezdte a hazai bajnokságot, a papa pedig azonnal kocsiba ült, és meg sem állt Debrecenig.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.04.22.
éles verseny

A Tokióban úszott idejével, hat másodperccel elmaradva korábbi világcsúcsától kezdte 200 méter vegyesen az országos bajnokságot Hosszú Katinka. A második hely után – itthon ritkán kapott ki – ő is kereste az okokat, miért úszik most gyengébben – írja a Bors.

Keveset versenyeztem, Tokió után ez volt a második nagymedencés. Továbbra is látszik, hogy nekem mi hiányzik a legjobban – de azon dolgozom, hogy a világbajnokságra rendben legyek – mondta a futam után Katinka.

Edzője, Gelencsér András a lapnak röviden annyit mondott, hogy csak a júniusi világbajnokság után szeretné értékelni tanítványát.

Ami biztos, hogy családjától minden támogatást megkap Katinka. Vőlegénye, Máté Debrecenben is ott van vele, és tegnap már édesapja is a helyszínen szorított. Az egykori válogatott kosárlabdázó, Hosszú István a szerdai nap ült kocsiba, s Bajáról meg sem állt a viadalig.

Ott a helyem a lányom mellett – mondta röviden a Borsnak Hosszú, aki nem először nyújt kritikus helyzetben támaszt a bajnoknőnek.

Magánéleti és szakmai válságai idején is védelmező édesapaként volt jelen Katinka oldalán. Elkísérte őt az Év Sportolója- gálára nem sokkal azután, hogy Katinka elköltözött Shane Tusuptól. Tavaly nyáron pedig a balul sikerült olimpia után Katinka azonnal Bajára ment szüleihez, hogy távol a világ zajától és a szurkolók kritikájától töltődjön fel.

Az év elejéhez képest javul a formája – mondta a Borsnak a 60 éves Hosszú István, aki nem tudja megjósolni, hogy Katinka korábbi ígéretét betartja-e, azaz 100 világversenyes érmet gyűjt be, mielőtt visszavonul. – Drukkolok neki nagyon, hogy ez sikerüljön.

Katinka folytatta szereplését az ob-n, de azt ő is elismeri, már sokkal kevesebbszer áll rajtkőre. Korábban szinte egyetlen számot sem hagyott ki, idén pedig már csak naponta egy döntőre jelentkezett be. Ő azt vallja, addig úszik, amíg élvezi, a budapesti világbajnokság után jó eséllyel mindenki okosabb lesz vele kapcsolatban.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás