Elképesztő sikert ért el Lázár séf és csapata a pizza-világbajnokságon





Magyar csapat is részt vett az idei pizza-világbajnokságon, ahol a 7. lett Lázár Chef és csapata. A hazai alapanyagokra alapozva vállalkoztak a nagy feladatra: megmutatni a magyar pizzát ott, ahol ezt a legjobban csinálják. A pálpusztais pizzájuktól pedig elájultak az olaszok.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.04.09.
siker

Rangos elismerést kapott a magyar pizza! Kovács Lázár, azaz Lázár Chef és társai úgy döntöttek, hogy megkísérlik a lehetetlent, és a népszerű étel őshazájában, az olaszországi Parmában rendezett pizza-világbajnokságon mutatják meg, milyen is az igazi, magyar pizza. A csapatot Kovács Lázár mellett Damu László, Dömők Zsolt, Takács Márk és Paduraru Alexandru konyhai és pizzaséfek alkották - írja a Bors.

Pálpusztai sajt a feltéteken

Lázár Chef a Borsnak elmondta: az ilyen megmérettetések, mint a pizza-világbajnokság, túlmutatnak a versengésen.

Természetesen egy ilyen viadal remek lehetőség arra, hogy tanuljunk, tapasztalatokkal gazdagodjunk. De mivel a csapatok maguk szerezték be az alapanyagokat, úgy döntöttünk, népszerűsíteni fogjuk a hazai termékeket, elsősorban a sajtokat és a paradicsomokat – mesélte a séf. A sajtok közül a pálpusztaira esett a választás. Mint megtudtuk, azért, mert nem ismerik az olaszok. A magyar csapat pedig ezzel a páratlan ízvilágú sajttal készült meglepni a zsűrit.

Profi gyúrás, gyors díszítés

A séfek a világbajnokságra több héten keresztül készültek. A két pizzaszakács, Damu László és Paduraru Alexandru évente elképesztő mennyiséget, csaknem 80 ezer pizzát készítenek el fejenként (ez naponta majdnem 220 pizza, beleértve a hétvégéket és az ünnepeket is)!

Alapvetően az ő szaktudásukra építkeztünk, de mivel a különleges feltétek plusz időt és energiát igényeltek – gondolok itt elsősorban arra, hogy minél gyorsabban készítsük el őket –, ezért több száz pizzát sütöttünk együtt – mondta Lázár Chef.

Merthogy a pizzákat nemzetközi zsűri előtt kellett élesben elkészíteni úgy, hogy a pizzaséf begyúrja és elkészíti a tésztát, a konyhai séf pedig látványosan és villámgyorsan díszíti fel azt. A két versenypizza, amivel a csapat készült, mind-mind a maga nemében is különleges. Az egyik a Green Cheese fantázianevet kapta. Ez egy húsmentes étel, amelynek feltétjét hazai, ökológiai gazdaságból származó mini zöldségekből (kiemelten sárga paradicsomból és vargányagombából) és salátákból készítettek el, de nem maradhatott el a pálpusztai sajt sem. A másik az Ázsia Expressz volt, ahol az ázsiai fűszerek mellett ugyancsak megjelent a magyar sárga paradicsom, de kókusz, gyömbér, illetve tintahal és garnélarák is került a tésztára.

Különdíj a magyar pizzának

A háromnapos bajnokságon végül az olaszok domináltak szinte minden kategóriában, ám a magyar csapat is kivá­lóan szerepelt, a 7. helyezés mellett a Best Art Design, azaz a legjobb díszítés díját is elhozták. A séfek ugyanis különleges, izlandi zuzmóból készített asztalon tálaltak a zsűrinek - számolt be a Bors.





Ezeket olvastad már?
Házasság első látásra: nyíltan üzent egymásnak Enci és Peti

Házasság első látásra: nyíltan üzent egymásnak Enci és Peti

Kiderült a titok: Vilmos herceg ezért rettentő féltékeny Harry hercegre

Kiderült a titok: Vilmos herceg ezért rettentő féltékeny Harry hercegre

„Ura a helyzetnek” - Testbeszéd-szakértő elemezte III. Károly rákdiagnózisa utáni első nyilvános szereplését

„Ura a helyzetnek” - Testbeszéd-szakértő elemezte III. Károly rákdiagnózisa utáni első nyilvános szereplését

Feng Ya Ou: Szintet lépett a kapcsolatunk, erősebb lett!

Feng Ya Ou: Szintet lépett a kapcsolatunk, erősebb lett!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás