Lelepleződött Károly terve: ezt teszi, ha meghal a királynő





Már most tisztán látszik, hogy Károly uralkodása számtalan változást fog hozni a britek életében, de a herceg ismerősei egy meglepő döntését is kikotyogták.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.04.26.
brit királyi család

Károly herceg és az Egyesült Királyság trónja között egyre rövidül a távolság, egyesek már tudni vélik, hogy II. Erzsébet hamarosan lemond a fia javára, mások pedig a megrendült egészségű, egyre idősebb királynő életéért is aggódnak. Bárhogy lesz is, II. Erzsébetet legidősebb fia fogja követni a brit uralkodók sorában, és Károly már jó ideje készül is a hatalomátvételre, hiszen már hét évtizede ő a trónörökös, amivel sajátos rekordot állított be az ország történelmében. Azonban most kiszivárgott, hogy a hercegből sosem lesz Károly király – írja a Mirror.

Lelepleződött Károly terve Fotó: AFP

Károly herceg új királyi nevet választhat magának

A walesi herceg közeli barátai szerint Károly a koronázásakor más nevet fog választani magának, mivel a korábbi két Károly királyhoz elég sötét emlékek kapcsolódnak. Bár a herceg döntése szokatlan, nem ő lenne az első, aki a trónra lépve más nevet választ magának, mint amin előtte ismerték – legutóbb épp Károly nagyapja tette ezt, akinek ugyan az Albert volt az első keresztneve, a koronázását követően VI. György néven ismerték.

Károlynak van miből választania, ugyanis a keresztnevei teljes sora a következő: Károly Fülöp Artúr György – a korábbi királyi komornyik, Grant Harrold szerint épp azért kapnak a királyi csemeték ilyen sok keresztnevet, hogy a koronázásuk előtt legyen miből válogatniuk. A herceghez közelállók szivárogtatása szerint az új király a legutolsó keresztnevét fogja választani, II. Erzsébet apja után ő lesz a VII. György király, de a Fülöp és az Artúr is sokkal valószínűbb, mint a Károly.

I. Károly fejére 1625-ben került a korona, viszont uralkodása a politikai káosszal és a zsarnoksággal vált eggyé, háromszor oszlatta fel a parlamentet, és úgy módosította az alkotmányt, hogy egyeduralkodóvá válhatott, egy évtizeden át nem hívta össze a parlamentet. Uralma alatt az ország polgárháborúba süllyedt, amelyben a fordulópontot 1649. január 30. jelentette: Oliver Cromwell vezetésével ekkor fejezték le az elnyomó királyt.

I. Károly fia, aki szintén a Károly nevet viselte, 1661-ig száműzetésben élt, majd diadalmasan tért vissza szülőhazájába. Ugyan II. Károlyt uralkodóként nem érheti panasz, népszerűségét többek között azoknak a törvényeknek is köszönheti, amelyek révén jóval nagyobb szabadságot engedélyezett alattvalóinak, azonban magánélete terén már messze nem volt feddhetetlen: legalább 14 gyermeke született a házasságán kívül. Ezek a tények pedig kevésbé teszik kívánatossá a következő brit uralkodó számára a Károly királyi nevet.





Ezeket olvastad már?
Vége van: utoljára jelentkezett be Ördög Nóra

Vége van: utoljára jelentkezett be Ördög Nóra

Zokogásban tört ki Szandi kislánya miatt - egyenesen Amerikából érkezett a levél

Zokogásban tört ki Szandi kislánya miatt - egyenesen Amerikából érkezett a levél

Pattanásig feszült a királyi család: azonnal hazatér Harry herceg

Pattanásig feszült a királyi család: azonnal hazatér Harry herceg

Házasság első látásra: Petra a műsor srácaival tölti mindennapjait

Házasság első látásra: Petra a műsor srácaival tölti mindennapjait

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás