Nagymamája példája áll Dobó Ági előtt, aki úgy döntött, ételnaplót vezet, hogy azok a receptek, amelyeket otthon a családjának elkészít, és amelyekkel sikert arat, megmaradjanak.
Ági elárulta, gyakran inspirálódik a 97 éves nagyi által lejegyzett ételekből, amelyeknek jó része már több, mint fél évszázados, mégis hatalmas sikert arat az új generációnál is. Ági néhány sosem látott képpel betekintést engedett abba a folyamatba, ahogyan szakácskönyvét fotózták, segítségére volt húga és édesanyja - az elfogyasztásban pedig természetesen az egész család és a barátok is szívesen részt vettek.
Az Életem, ételem című receptkönyvét dedikálja majd a Konyhakiállításon Dobó Ági, aki elárulta, miért engedett betekintést családjába és miért különleges számára ez a kötet.
- Amíg a fotókat készítettük, amelyekkel a könyvet illusztráltuk, együtt volt a családom. Anyukámmal, és a húgommal főztünk napokon keresztül, az elkészült ételeket pedig lelkesen fogyasztották el a többiek a fotózás és a nap végén. Nagyon jó kis időszak volt, mert így azon túl, hogy dolgoztunk, sok időt töltöttünk együtt - mesélte Ági. - Nálunk a családban egyébként is fontos hagyomány a főzés. A nagymamáim, és az anyukám is receptnaplót vezet, amelybe lejegyezték a kedvenc ételeiket, azokat, amelyeket az egész család szívesen fogyasztott, vagy amelyek valamiért emlékezetesek voltak számukra. Ez számomra hatalmas inspiráció volt. Én is a nyomdokaikba szeretnék lépni, ezért magam is belekezdtem. A főzés, a sütés, a közös étkezések, az ízek és az illatok sokkal, de sokkal többet jelentenek a szükséges jónál. Bennük rejtőzik a gondoskodás azon ereje, ami képes összehozni, és egyben tartani barátságokat, ismerősöket, családokat.
Ági hétvégén a Konyhakiállításon is ott lesz a könyvével és várja mindazokat, akik személyesen is szeretnének vele találkozni.
- Nekem mindig is nagy kedvencem volt a Konyhakiállítás, amikor saját otthonról álmodoztunk, majd amikor építkeztünk is imádtam, megannyi mesés inspirációra találtam - álomszép bútorokra, szuper gépekre, jobbnál jobb ötletekre, de emlékszem, hogy mennyire vártam azt első nagyszínpados főzésemet is - mesélte Ági, aki hétvégén immár nem előadóként, hanem az első könyvével, kiállítóként tér vissza a Konyhakiállításra a Budapest Sportarénába.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre