Bukás: lecserélték Johnny Deppet a Harry Potter-világ új filmjében – nem kellett volna!





A Legendás állatok... sorozat új darabja, a Dumbledore titkai a varázslóvilágban játszódó filmek legrosszabb nyitóhétvégéjét tudhatja magáénak.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.04.17.

Elképzelhető, hogy a jóval gyengébb második rész, vagy pedig Johnny Depp botrányos lecserélése tette be a kaput, de a Reuters szerint a Harry Potter-filmek előzménysorozatának harmadik kiadása, a Legendás állatok: Dumbledore titkai című film a legrosszabb nyitást könyvelhette el a varázslóvilágban játszódó mozik közül.

Johnny Depp a 2018-as Grindelwald bűntettei-ben Fotó: Heyday Films / Warner Bros / Collection Christophel / Collection ChristopheL via AFP

Az Eddie Redmayne, Jude Law és Mads Mikkelsen főszereplésével készült film ugyanis „mindössze” 43 millió dollárt keresett az Egyesült Államokban a nyitóhétvégéjén a Reuters hírügynökség adatai szerint. A Legendás állatok… filmek első része még 74 millió dollárral, a második rész, a 2018-as Grindelwald bűntettei pedig 62 millió dollárral nyitott, így a mostani eredményből látható, hogy a nézők egyre inkább elpártolnak a sorozattól. Az első rész világszerte 814 millió dollárt, a második viszont már csak 650 millió dollárt hozott. Kérdéses, hogy a harmadik rész eléri-e az 500 milliót.

A várakozáson aluli eredmény pedig egyre jobban aggaszthatja a stúdiót, amely több mint 200 millió dollárt költött a forgatásra. Persze a mozi így is sikeres lesz és bevételt is termel, de a Harry Potter-filmek esetében ennek mérete nem mindegy.

Az író, JK Rowling a film premierjén Fotó: Neil Hall

 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás