Ilyen egy királyi karácsony, betekintés II. Erzsébeték meghitt pillanataiba





A szeretet ünnepén még az uralkodók is majdnem olyanok, mint az átlag emberek. Ajándékoznak, ünnepelnek, de azért egy kicsit másképpen mint mások, hiszen meg kell felelniük a saját és a világgal közös hagyományaiknak is.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.12.17.
karácsony a palotában

Újra Sandringhamben ünnepelnek

1988-ban felújították a Windsori kastélyt és ekkor kellett áttelepíteni az ünneplést Sandringhambe, amit aztán nagyon megszeretett a család és hagyománnyá vált az ottani karácsony. Tavaly azonban a korábbiaktól eltérően a királynő és Fülöp herceg a vírushelyzet miatt 33 év után először a Buckingham-palotában töltötte a karácsonyt népes családja nélkül.

 

Már november végén felállították a karácsonyfát

Egy 20 méter magas karácsonyfát állítottakfel a windsori kastély St. George's halljában, ami idén azért is nagyon különleges, mivel a gyönyörűen díszített fa mellett az érdeklődök még a királynő egykori ruháiból készült kiállítást is megtekinthetik.

 

Nem elég egy, három kell

Minden évben három fenyőfát visznek a Buckingham-palota Márvány Csarnokába. Ennek egyébként már több évszázados hagyománya van, még a 19. században Erzsébet királynő üknagyanyja, Viktória királynő vezette be ezt a hagyományt.

 

Közös társasjátékozás

A királyi családban is fontos az együtt töltött idő. Állítólag Erzsébet királynő egyik szokása, hogy a karácsonyi ebéd után társasjátékozik a családjával.

 

A királynő karácsonyi beszéde

Az első karácsonyi beszédet V. György adta 1932-ben, és azóta sokak számára a karácsonyi ünnepek nagyon fontos részévé vált a nyilvános köszöntő Nagy-Britanniában és szerte a világon. Erzsébet királynő 1952 óta olvassa fel az üzenetét, amit a televízióban, rádióban és az interneten is sugároznak.

Ünnepi istentisztelet

Minden évben karácsony napján a királynő és a családtagok ellátogatnak a Sandringham Estate-i Szent Mária Magdolna templomba.

Az egyik legmegdöbbentőbb szokás

Az egyik királyi szakértő elárulta, hogy a királyi család tagjai nem 25-én (mint mindenki az angolszász országokban), hanem 24-én, a délutáni tea után szokták átnyújtani egymásnak az ajándékaikat.





Ezeket olvastad már?
Durva sérülés: autóbalesetet szenvedett Csuti – Fotók

Durva sérülés: autóbalesetet szenvedett Csuti – Fotók

Micsoda dekoltázs: Salma Hayek mesés esküvői fotóit látnod kell!

Micsoda dekoltázs: Salma Hayek mesés esküvői fotóit látnod kell!

„Amikor nem tudod, melyik fotót válaszd” – Fürdőruhában fotózták Jason Statham csaját

„Amikor nem tudod, melyik fotót válaszd” – Fürdőruhában fotózták Jason Statham csaját

„Nem bírtam ki, hogy ne sírjak...” – Döntött a Házasság első látásra párja

„Nem bírtam ki, hogy ne sírjak...” – Döntött a Házasság első látásra párja

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás