Bejelentették! Ekkor jelenik meg Christopher Nolan atombombás filmje

A sötét lovag, az Eredet, a Tökéletes trükk és a Csillagok között öt Oscar-díjas író-rendezője ezúttal az atombomba atyjáról, Robert Oppenheimerről forgat életrajzi filmet. A főszerepet Cillian Murphy kapta.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.10.10.
oppenheimer

A filmet gyártó Universal Pictures a hétvégén jelentette be, hogy az Oppenheimer című film 2023 júliusában kerül a mozikba. Robert Oppenheimer (1904–1967) irányította az új-mexikói sivatagban lévő Los Alamosban a titkos Manhattan-tervet. A produkció a 2. világháború alatt játszódik, amikor a zseniális elméleti fizikus játszotta a kulcsszerepet az atombomba elkészítésében. Christopher Nolan Kai Bird és Martin J. Sherwin Pulitzer-díjas életrajzi könyve nyomán forgatja a filmet. A felvételek 2022 elején kezdődnek.

Christopher Nolan új műfajban próbálja ki magát – Fotó: Wikipedia/Richard Goldschmidt

A rendező már többször dolgozott együtt Murphyvel: a 45 éves ír színész szerepelt a Batman: Kezdődik!, A sötét lovag, az Eredet és legutóbb a Dunkirk című filmjében is, de ez lesz az első alkalom, hogy ő kapja a főszerepet. A filmsztárt a közelmúltban a Hang nélkül 2. című horrorban láthatták a nézők a filmvásznon.

Cillian Murphy alakítja Oppenheimert – Forrás: Wikipedia

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás