Őszinte vallomás: két hétig nem beszélhetett Dolhai Attila, komoly műtéten esett át - Videó!





Dolhai Attila hangját az utóbbi időben nem csak a nagyszínpadokon hallhatjuk. A profi énekes a pandémia ideje óta rendszeresen templomi szertartások alatt is énekel a barátaiból álló MAGnificat zenekarban. A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus hírnöki feladatát ugyancsak örömmel vállalta.



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2021.09.09.
Dolhai Attila

Dolhai Attilával a NEK és az Ars Sacra Fesztivál rendezvényén, az Egyetemi templomban tartott zenés imádság előtt beszélgettünk. Először arra voltunk kíváncsiak, mi van a hangjával.

Két hét némaság

– Volt egy kis problémám, a hangszalagomon kialakult egy polip, amit le kellett műteni. Nyilván ennek van kockázata, de az nem fordult meg a fejemben, hogy: jaj, mi lesz, ha nem szólal majd meg?! A műtét után két hétig nem beszélhettem, ki kellett várni türelmesen, amíg használható lett a „hangszer”. Az egy picit nehéz volt. Időnként most is vannak olyan pillanatok, amikor jelez, hogy óvatosan a terheléssel. Szeptember 24-én mutatjuk be a Nine-t az Operettszínházban, finisben tartunk a próbákkal, kicsit jobban oda kell figyelnem most rá, mint idáig – számolt be Dolhai Attila, aki fontosnak tartja, hogy ehhez a kérdéshez sem félelemmel álljon hozzá, hanem egészségesen, azzal a tudattal, hogy meggyógyult, és minden rendben lesz.

Dolhai Attila Csókay Andrással és a MAGnificat zenekarral Fotó: Ripost/Máté Krisztián

Közös muzsikálás

– A pandémia idején, amikor nem tudtunk a színházban és egyéb helyeken koncertezni, akkor jött az ötlet, hogy csináljunk egy közös muzsikálást. Ez forrta ki magát azzá, hogy Lambert Attila barátommal, a MAGnificat vezetőjével együtt szentmiséket kísérünk gitáros énekekkel. Dolhai Attila hozzátette, számára különleges lehetőség, hogy az Eucharisztikus Kongresszuson is megszólalhat. Az énekestől szeptember 11-én délután a Kossuth téren egy saját szerzeményt is hallhatunk, majd a legidősebb lányával, Lucával is együtt énekel.

Csókay András és Dolhai Attila, a NEK hírnökei Fotó: Metropol/Máté Krisztián

Lányos apa

– Szülőként fontosnak tartom, hogy a gyerekeink is hasonlóképpen megkapják ezt az értékrendet, amit mi is megkaptunk a szüleinktől. Ebben a szellemben neveljük őket. Három lányunk van, Luca a legidősebb, Emma középiskolás, Anna pedig még általánosba jár. Nagyon előrevetíteni nem tudom a jövőjüket, mindenesetre megpróbálunk olyan útravalókat adni nekik, ami segíti őket majd az életben, a nehéz és a könnyű döntésekben egyaránt – árulta el a lányos apuka, aki kérdésünkre bevallotta: optimista vagyok a jövővel kapcsolatban, hiszen ha nem az lennék, akkor mindennap nagyon nehéz volna.

Hitvallás és boldogság

– Hiszek abban, hogy annak, hogy ez az Eucharisztikus Kongresszus most Budapesten van, különleges a jelentősége. Üzenete lehet számunkra az, ami a himnuszában is elhangzik: „Forrassz eggyé békességben minden népet s nemzetet!” Ez az én hitvallásom, és nagyon boldog vagyok, hogy a NEK hírnökeként ezeket a mondatokat hangoztathatom.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás