RETRO RÁDIÓ

Kórteremmé alakítják Rózsa György otthonát





Ápoló és gyógytornász segíti a felépülését.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.08.16.

Saját házában is kórházi környezet fogadja majd a legendás tévést. Elektromos ággyal könnyíti meg lánya a rehabilitációt azután, hogy nemrég balesetet szenvedett. Rózsa György július 8-án a rákospalotai temető előtt elesett és a csípőcsontja eltörött, amit azonnal meg is műtöttek. Azóta az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézetben fekszik. Persze már rengeteget javult az állapota, a járókeretet is mankóra cserélte. A legendás tévés nem vesztette el sem jó kedvét, sem az energikusságát, igyekszik a gyógytornákon felül a kórház folyosóján sétálgatni. De már inkább otthon szeretné folytatni a gyógyulását.

 

Rózsa György: Abban bízom, hogy decemberre már elhagyhatom a sétabotot - MTVA Fotó: Zih Zsolt

– Valószínűleg augusztus 25-ig bent kell maradjak még, mielőtt hazaengednek, még nagyobb kontrollvizsgálat vár rám. Az orvosaim folyamatosan dicsérnek, hogy mennyire jól halad a gyógyulásom. Minden délelőtt gyógytornán veszek részt, délután meg sétálok egy kicsit a kórház folyosóján és az ágyban fekve is tornáztatom magamat. Persze odafigyelve, hogy ne erőltessem túl magamat, mert nagyobb baj is lehet belőle – mondta Gyuri bácsi. Lányáék már elkezdték felkészíteni a tévés otthonát, hogy minél könnyebb legyen az otthon tartózkodása. Mindamellett, hogy a család látogatja őt, gondozó is segít majd a hétköznapokban. Ezen felül minden második napon foglalkozik vele a gyógytornász, és heti kétszer egy gyógymasszőr is meglátogatja.

– A lányom még egy elektromos kórházi ágyat is bérelt nekem, aminek meg lehet emelni a fej- és lábrészét, abból könnyebben ki tudok majd kelni. Igaz, rengeteg helyet foglal, de szerencsére a nappalim elég nagy, így bőven elfér majd, nekem sem kell lépcsőznöm. Annyira még nem erősödtem meg, hogy fel-le járjak a lépcsőn, hogy a saját ágyamba feküdjek le, és oda feljutnom különben is nagy kihívást jelent még – mesélte a Borsnak.

A tévésnek még vannak fájdalmai, és éjszakánként van, hogy két-három alkalommal is felébred, olyankor bevesz egy fájdalomcsillapítót, hogy aludni tudjon. Tudatosan nem szed semmilyen erősebb gyógyszert, nehogy hozzászokjon a szervezete. Igyekszik jó beteg lenni, hiszen már nagyon várja, hogy újra kimozdulhasson a négy fal közül.

– Első alkalmakra még nem tervezek hosszú sétákat, elég lesz csak az egyik padtól a másikig sétálnom, nem szeretném túlhajtani magamat – nevetett a tévés ikon. – Abban bízom, hogy decemberre már elhagyhatom a sétabotot is, és idővel újra tervezhetek hosszabb túrákat a barátaimmal. Rózsa György nagyon szeret a baráti társaságával más városokat is felfedezni, amit általában ő is szervez. Most még egy hosszabb autóúttól is tart, mert szeretne minél előbb újra meg­erősödni.

Elektromos kórházi ágyat béreltek, aminek meg lehet emelni a fej- és lábrészét

 

 





Ezeket olvastad már?
Mint egy igazi hercegnő – Berki Mazsi megmutatta, milyen fantasztikusan néz ki estélyi ruhában

Mint egy igazi hercegnő – Berki Mazsi megmutatta, milyen fantasztikusan néz ki estélyi ruhában

Újabb részletek láthattak napvilágot Katalin hercegné betegségét illetően

Újabb részletek láthattak napvilágot Katalin hercegné betegségét illetően

Izmos nő tűnt fel Esztergályos Patrik oldalán: „Egy izgalmas utazás kezdete”

Izmos nő tűnt fel Esztergályos Patrik oldalán: „Egy izgalmas utazás kezdete”

"Én hiszek neked, és kiállok melletted Varga Judit!" – Vasvári Vivien is Varga Judit oldalán áll

"Én hiszek neked, és kiállok melletted Varga Judit!" – Vasvári Vivien is Varga Judit oldalán áll

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás