Örömlányokkal és rock and rollal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színpad





Feke Pálnak komoly kihívás visszatérni a színpadra, Rudolf Péter misztikus pillanatokra készül. Így indult a Margitszigeten az idei évad.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.06.08.
nagy visszatérés

A pandémia miatti leállás után nemcsak a kőszínházak, a szabadtéri teátrumok is megnyitják a kapuikat. Elsőként a Margitszigeti Szabadtéri Színpad várja a közönséget. A színház színes programokkal készül egész nyáron az érdeklődőknek, sajátos nyitott nézőtere miatt pedig az egyik legbiztonságosabb szórakozási lehetőség a koronavírus árnyékában. A színpad 4 hónap alatt 40 nagyszínpadi előadást, 40 ingyenes gyerek és családi programot, irodalmi sétákat és kiállításokat kínál majd a látogatóknak.

Bán Teodóra: Egymásban tartjuk a lelket

A színház igazgatónője már a tavalyi, második hullám alatt is az idei bemutatókra készült, remélve, hogy a járványügyi adatok javulást mutatnak.

Még az előző szezon előadásai mennek, de akkor mi már készülünk a következő esztendőre. A koronavírus alatt sem hagytuk abba a munkát, de tény, hogy sokszor kellet újraszervezni a programokat – mondta el az idei nyári időszakáról a színházigazgató, aki azért elismeri, hogy ez a szezon egy kicsit más, mint a járvány előtti.

Gyakorlatilag egymásban is tartjuk a lelket és a bizalmat, hogy tárgyalunk, hogy előkészítjük az előadásokat. Idén minden produkció egy óriási csoda lesz, mivel igyekszünk sok, különböző műfajt behozni.

Bán Teodóra, ahogy izgatottan a nyári előadásokról beszél (Fotó: Metropol/NZ)

Feke Pál producerként debütál

Az énekes-színész idén újfajta minőségben debütál a Margitszigeti Szabadtéri Színpad a Csókkirály című rockmusicallel.

Az igazság, hogy ezután a vírus után nekünk is komoly feladat színpadra állni újra. Több mint egy év kimaradt. Hangban, lelkileg, visszaállítani a kondíciót… szóval tényleg nem könnyű dolog, de nagyon várjuk és készülünk már. Iszonyatosan boldog vagyok, ráadásul pont egy saját produkcióval, a Csókkirállyal állhatunk majd itt színpadra, ami remélem, hogy a magyar rock and roll kis ünnepe lesz majd – mesélte Feke Pál, akinek a producerkedés gyermekkori álma volt.

– Máshogyan izgulok, mint színészként szoktam, ha előadóként vagyok jelen, akkor magamért felelek, de producerként az egész előadásért. A járvány alatt mindig azt mondtam, hogy egy percre sem szabad megállni. Egyet lehetett tenni; előre gondolni és a jövőre koncentrálni. Aki megállt, az most nem tudott elindulni.

Feke Pál a sajtótájékoztató közben (Fotó: Metropol/NZ)

Rudolf Péter aranyásóval érkezik

A Vígszínház igazgatója idén a 125 éves körúti teátrum legújabb bemutatóját adja kölcsön a Margitszigeti Szabadtéri Színpadnak.

Ez egy érdekes helyzet, hiszen a Vígszínház 125 éves, és több mint 80 éve működik a Margitszigeten, de ennek ellenére korábban nem jött létre ez a fúzió. Azt viszont senki nem gondolta, hogy ennyire ünnepi lesz az első alkalom. Amikor tavaly nyáron arról beszéltünk, hogy jöjjön létre egy ilyen együttműködés, akkor azt nem hittük volna, hogy november 9-hez képes július 9-én és 10-én tudunk először játszani nézők előtt. Ez nem is egy ünnep, hanem egy misztikus pillanat lesz – mondta el Péter, aki a harmincas évek zenéivel és örömlányokkal teli világába kalauzolja el a nézőket a Kabaré című musicalben.

Rudolf Péter a beszéde előtt (Fotó: Metropol/NZ)

 





Ezeket olvastad már?
Megjött a várva várt bejelentés a Házasság első látásra című műsorral kapcsolatban

Megjött a várva várt bejelentés a Házasság első látásra című műsorral kapcsolatban

Rendkívüli bejelentés érkezett Bochkor Gáborról

Rendkívüli bejelentés érkezett Bochkor Gáborról

Kókuszvízzel és rizsszemekkel tisztították meg Jákob Zoli lelkét – Video

Kókuszvízzel és rizsszemekkel tisztították meg Jákob Zoli lelkét – Video

„Meg fogsz halni nemsoká” – Életveszélyesen megfenyegették a Házasság első látásra sztárját

„Meg fogsz halni nemsoká” – Életveszélyesen megfenyegették a Házasság első látásra sztárját

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás