RETRO RÁDIÓ

Leslie Mandoki: Két dolgot nem lehet karanténba zárni, az alkotást és a felelősségvállalást

A világhírű zenész szerint rajta és a művészvilágon most nagyon sok múlik, meg kell mutatni a fényt az alagút végén.Megosztás
Szerző: metropol
2021.04.23. 05:00
jövőkép

A koronavírus-járvány Leslie Mandoki életét is fenekestül fordította fel, koncertet például csak online tud adni, de ennek ellenére is hasznosan tölti az idejét. Ehhez idilli környeze­tet nyújt a Münchenhez közeli, Starn­bergi-tó, melynek partján éli az életét.

– Ez egy alpesi tó, 480 méter ma­gasan fekszik a tengerszint fe­lett. A partját hatalmas hegyek övezik, csodálatos látvány – avatja be a részletekbe a Bors olvasóit Les­lie Mandoki. – Na­gyon szere­tek itt élni. Itt arra is adott a lehetőség, hogy reggelente kenuval járjak dolgozni, té­len és nyáron egyaránt. Körülbe­lül másfél kilométerre van a há­zunktól a Red Rock stúdióm, reggeltől este kilencig vagyok ott.

Kenun jár dolgozni (Fotó: Leslie Mandoki)

„Két dolgot nem lehet ka­ranténba zárni: az al­ko­tást és a felelősségvállalást”

Mandoki a karantén alatt pont annyit dolgozott, mint előtte, ha nem többet. Úgy érzi, tele van energiával, és szerinte pont ezekben a nehéz időkben van nagy szükség az alkotó em­berre.

Két dolgot nem lehet ka­ranténba zárni: az al­ko­tást és a felelősségvállalást. Zenészként azon dolgozunk, hogy lel­ket öntsünk a kö­zönségünkbe, reményt ad­junk, megmutassuk a fényt az alagút végén. Most különösen nagy a felelősség a művészeken. A közönségünk lelkével kell foglalkoznunk. A napokkal ezelőtt adott online koncertünk is erről szólt, az összefogásról, ahol többek között Szakcsi Lakatos Bélával, Al Di Meolával, Ian Andersonnal, Mike Sternnel és Richard Bonával zenéltünk együtt. 22 világsztár jelentkezett be élőben a világ számos pontjáról. Nagy siker volt, a legnagyobb német és francia tévé is átvette, a YouTube-on itthon is látható.

Kevesen tudják, Mandoki három felnőtt gyermek édes­apja, akik az apjuk tehetségét örökölték.

– A fe­le­sé­gem nem örül, hogy egyik gyerek sem lett orvos, mint ő – mondja nevetve Leslie Mandoki. – A legnagyobb lányom, Lara ünnepelt színésznő Németországban, a fiam, Gábor zenei rendező és dizájner, a kisebbik lányom, Jú­lia pedig zenész, komponista, szövegíró. Gábor fiammal és Júlia lányommal sokat dolgozom együtt.

A művész már nagyon menne koncertezni, de erre idén már nem lesz lehetősége.

Maguk nem is tudják ott Ma­gyarországon, milyen szerencsések, hogy ilyen sokféle vak­cinával oltják magukat – magyarázza a zenész. – Itt, Né­met­or­szágban kevés a vakcina, én is hiába regisztráltam az elsők között, a mostani állás szerint októberben kerülök sorra. Ez azt jelenti, hogy idén itt már nem lesz sem koncert, sem kávéházak teraszán üldögélés.

Ezeket olvastad már?
Hatalmas veszteség! Elhunyt a Kossuth- és Emmy-díjas művész

Hatalmas veszteség! Elhunyt a Kossuth- és Emmy-díjas művész

Lékai- Kiss Ramóna győzött: Nem hiszed el, mit mondott erre Ördög Nóra

Lékai- Kiss Ramóna győzött: Nem hiszed el, mit mondott erre Ördög Nóra

Kendőzetlen őszinteséggel mesélt Körtvélyessy Zsolt életének utolsó kívánságáról

Kendőzetlen őszinteséggel mesélt Körtvélyessy Zsolt életének utolsó kívánságáról

Sáfrány Emese rettegett, hogy milyen lesz ismerkedni egyedülálló anyaként

Sáfrány Emese rettegett, hogy milyen lesz ismerkedni egyedülálló anyaként

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás