Novemberben már vissza akart térni a színpadra Börcsök Enikő





A sztár végig hitt a gyógyulásában, csütörtök hajnalban, a születésnapján hunyt el hosszú betegség után a népszerű színésznő.



Megosztás
Szerző: metropol
Létrehozva: 2021.01.29.
Búcsúzás

Az egész színházi szakmát egy emberként sújtotta a hír, miszerint csütörtök hajnalban meghalt Börcsök Enikő. A Vígszínház Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja pontosan ötvenharmadik születésnapján távozott. A Metropol munkatársa tegnapi nap során kereste a színésznőt a nagy nap alkalmából, de senki se válaszolt, ám csak a legközelebbi ismerősök családtagok, barátok tudták, hogy valójában mekkora a baj. A halál okát nem hozták nyilvánosságra, de információnk szerint hosszan tartó, súlyos betegség után távozott az ország egyik legsokoldalúbb színésznője. Börcsök a húszas évei óta küzdött súlyos vesebetegéggel. Kétszer esett át veseátültetésen, emiatt évek óta önkéntes volt a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért nevű szervezetnél.

Budapest, 2018. december 13.
Börcsök Enikõ Ella Rentheim szerepében Henrik Ibsen John Gabriel Borkman címû színdarabjának próbáján a Pesti Színházban 2018. december 13-án. A darabot Valló Péter rendezésében december 14-én mutatják be.
MTI/Mónus Márton

Tavaly augusztusban sejthető volt, hogy valami nincs rendben a színésznő egészségével, ugyanis a Vígszínház bejelentette, hogy az Öreg hölgy látogatása című darabban Hegyi Barbara veszi át a címszerepet. Akkor sikerült a Bors egyik munkatársának elérnie a színésznők, aki úgy tervezte, heteken belül újra munkába állhat.

-Remélem, novemberben már vissza tudok menni játszani, addigra véget érnek a kezelések, és a színházak is nyitva lesznek a járvány alatt. A koronavírus miatt így is komplikáltabb a helyzet, de én nagyon bizakodóan tekintek a jövőbe – fogalmazott akkor a Bors napilapnak.

Budapest, 2015. november 4.
A magyar színház- és filmmûvészet kategóriában Prima Primissima díjra jelölt Börcsök Enikõ Jászai Mari-díjas színésznõ Budapesten, a Jászai Mari téren 2015. november 4-én.
MTI Fotó: Czimbal Gyula

Az ország legsokoldalúbb színésznője

Sokak szerint az ország legsokoldalúbb színésznője volt Börcsök Enikő. Nevéhez számos legendás színpadi szerep köthető; ő játszotta a Száz év magány Ursuláját, a Mikvében Shoshana szerepét, az Augusztus Oklahomában Barbaráját, Spiró György Honderűjében Annamarit. A filmes közönség utoljára Szabó István Zárójelentés című filmjében láthatta. A sztár az amerikai komikus Melissa McCarthy állandó magyar hangjaként okozott kellemes perceket a vígjátékrajongóknak.





Ezeket olvastad már?
Forog a királynő a sírjában: Meghan már megint botrányosan viselkedik

Forog a királynő a sírjában: Meghan már megint botrányosan viselkedik

Most jött! Kulka Jánost választották Tordy Géza helyére a Nemzet Színészei

Most jött! Kulka Jánost választották Tordy Géza helyére a Nemzet Színészei

Hiába várták Korda Györgyöt és Balázs Klárit: komoly döntést hozott a házaspár

Hiába várták Korda Györgyöt és Balázs Klárit: komoly döntést hozott a házaspár

Emlékszel még a Mrs. Doubtfire sztárjaira? Így néznek ki 31 év után

Emlékszel még a Mrs. Doubtfire sztárjaira? Így néznek ki 31 év után

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás