Beadatja magának a koronavírus elleni vakcinát Pásztor Erzsi

A színésznő mindenkit a regisztrációra biztat, szerinte ez az egyetlen útja, hogy visszatérjünk a normális kerékvágásba.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.01.11.
Példamutatás

Nagyon várja már, hogy megkapja a koronavírus elleni védőoltást Pásztor Erzsi. A 84 éves Kossuth-díjas színművésznő – egy millió magyarhoz hasonlóan - már regisztrált is a vakcinára remélve, hogy minél hamarabb megkapja a védőoltást.

Nekem nincs internetem, ezért postai úton küldtem vissza az igénylőlapot, amit Müller Cecília küldött minden nyugdíjas korúnak. Azonnal igényeltem a vakcinát, és amint lehetőség nyílik rá, megyek és beoltatom magam! Remélem minél többen így tesznek majd, mert mégiscsak ez a legjobb módja annak, hogy leküzdjük ezt a ronda vírust – mondta el a Metropolnak Pásztor Erzsi, akinek lánya, Henriette és állandó segítője, a keresztlánya is az egészségügyben dolgoznak. A sztár szerettei maguk is érzik a fontosságát az eddig világszerte közel 2 millió halálos áldozatot követelő vírus elleni küzdelemnek.

Az ország Janka nénije már hónapok óta nem állt a világot jelentő deszkákon. Korábban többször fogalmazott úgy, hogy a színpadon kortalannak érzi magát, nem érzi az életkorát, a fájdalmat, csupán az önfeledt gyermeki lelkesedést, ami több mint hat évtizede kíséri a pályáján. Többek között ezért is viseli nehezen a hosszú hónapok óta tartó bezártságot a sztár.

Fotó: Bors/Knap Zoltán

A színház nagyon hiányzik, a kollégák és azok a nagyszerű darabok, amiket a Turay Ida Színházban vagy a Játékszínben játszom. Életemben most először volt olyan szilveszterem, amit otthon töltöttem, hálóruhában, és közben pedig vágyakozva gondoltam vissza a két évvel ezelőtti december 31-re, amikor a Karinthy Színházban dupla előadást tartottunk a Nercbandából. Akkor még sóhajtoztunk a kolléganőimmel, hogy kétszer három órát játszottunk le, milyen sok a munka, bezzeg most egy előadással is tökéletesen ki lennék békülve, csak játszhassak már végre! A személyes találkozások szintén nagyon hiányoznak a barátokkal, kollégákkal. Ilyenkor marad a telefon és néha órákig tudunk beszélgetni Tóth Enikővel, Zsurzs Katival vagy Csűrös Karolával – fogalmazott a tőle megszokott derűvel a színésznő, aki továbbra is rendíthetetlenül hisz abban, hogy hamarosan túl lesz az emberiség a járványon.

– Eszem ágában sincs magamba roskadni! Átéltem már nehezebb időket is, például a második világháború alatt, amikor a pincében húztuk meg magunkat a bombázások alatt. Féltünk és néha enni is alig volt mit. Onnan is kijöttem, és ezúttal sem tervezem másként: szándékomban áll még színpadra állni az életben! Jóllehet, néha úgy érzem, erre már nem lesz lehetőségem, de olyankor megrázom magam, és nem hagyom, hogy a rossz gondolatok felülkerekedjenek rajtam -mesélte a legenda, aki úgy érzi, az elhúzódó járvány miatt egyre ingerültebb mindenki.

Fotó: MTI/Krizsán Csaba

– Szerencsére velem mindig nagyon kedvesek az emberek, de mostanában azért kétszer is körülnézek az úttesten. Sokszor látom, hogy a volán mögött ülők rendkívül türelmetlenek, kiül az arcukra az idegesség. Nem szabadna ilyen indulatosnak lenni. Én személy szerint azokat sajnálom a legjobban, akik elvesztették a hozzátartozójukat, vagy a munkájukat. Most sokaknak nagyon nehéz, de nem szabad embertelenné válnunk, a düh és az erőszak semmire se megoldás – osztotta meg a gondolatait a színésznő.

Ha ön eddig nem regisztrált a koronavírus elleni vakcinára, megteheti vakcinainfo.gov.hu weboldalon illetve postai úton.

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás