Krónikus betegségei ellenére is legyőzte a koronavírust az ismert magyar énekesnő

A mellráktúlélő, szívritmus zavarral küszködő dívának kímélnie kell magát a következő hetekben.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.12.10.
második hullám

Újabb sztárt döntött le a lábáról a koronavírus Bangó Margit személyében. A cigányzene 70 éves királynője hetekkel ezelőtt esett át a víruson, ám csak most hozta nyilvánosságra a hírt.

- Nem éreztem szagokat, ízeket, és legyengültem. Szerencsémre január óta sok vitamint szedek, aminek köszönhetően jó az immunrendszerem, így viszonylag könnyen leküzdöttem a kórt. Ráadásul jó az orvosom, és Isten is vigyáz rám -mesélte laptársunknak, a Borsnak az énekesnő.

Fotó: Metropol/Markovics Gábor

Az énekesnő az élő bizonyítéka, hogy súlyos alapbetegségek mellett is ki lehet lábalni a koronavírusból. A díva évekkel ezelőtt tüdőembóliát kapott egy külföldi útjáról hazatérve. A kivizsgálása során azonban komolyabb problémát is találtak nála az orvosok: mellrákot diagnosztizálták nála. Bangó igazi harcosként győzte le a halálos kórt, ám később szívritmuszavar állapítottak meg nála a kardiológusai. Az énekesnőnek továbbra is nagyon oda kell figyelnie magára, ugyanis enyhe tünetei ellenére a különösen veszélyeztetett csoportba tartozik a szövődmények tekintetében is.

A szakember válaszol

- Nem ismerjük a koronavírus minden arcát. Az orvosok folyamatosan fedezik fel az új tüneteket, amelyek a fertőzés szövődményeként jelentkezhetnek. A tudott tüdőkárosodáson kívül szívkeringési, idegrendszeri- és ér problémák alakulhatnak ki. Újonnan felfedezték az úgynevezett „Covid-ujjat, amelyek az ujjakon keletkező elváltozások. Emellett az igen nagy fokú gyengeség szokott jelentkezni, ami hosszú ideig tart a betegeknél. Nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a koronavírustól legyengült szervezetű ember, sokkal könnyebben kap el más olyan betegséget, amelyeket alapvetően nem kapna el” - mondta Dr. Bense Tamás háziorvos.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás