RETRO RÁDIÓ
Vélemény

Boldog pasinapot!







Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2020.11.19.
férfiak

Sokszor egyetértően bólogatva szidunk benneteket, összekacsintunk a hátatok mögött és legyintünk rátok, de nélkületek olyanok vagyunk, mintegymondatszóköznélkül. Semmi értelmünk.

A férfi vezet - a nő követ (Fotó:Pixabay)

Mert valójában jó, ha a férfi vezet - és nem csak a tangóban. Akkor is, ha az a trend, hogy a független, erős nőké a világ, akiket megedzett az élet és persze számos kudarcos kapcsolat. Vallják: nekik nincs szükségük férfira, de közben szenvednek a hiányától. Pedig az összes kemény csaj valahol a lelke mélyén azt szeretné, hogy ne kelljen erősnek lennie, hogy legyen valaki, aki nála is erősebb, és aki képes őt megtartani, amikor elgyengül.

Csajok, nézzünk mélyen magunkba: sokszor mi, nők mentjük fel a felelősség alól és szedegetjük le a férfiak válláról a terhet. Amikor pedig emiatt sírunk a barátnőnk keblén, jusson eszünkbe, hogy kettős játék ez! Ugyanis hiába osztják valakire a király szerepét, ha nincs rajta a koronája, az egyszerű halandó nem tudja, ki előtt kell fejet hajtani. Vagyis tiszteljük és szeressük a férfiban a FÉRFIT, és ne heréljük ki!

Gyakran rágom Enikő barátnőm fülét, hogy rajta a világ szeme, hiszen fiút nevel és nem mindegy, milyen férfi válik belőle. Olyan, aki elviszi a terheket, bírja a felelősséget, gondoskodik, vet és arat, vagy olyan, aki a sok kemény, önálló és megmondó nő között elveszti az identitását?

A férfiak már az elején megmutatják, milyenek, csak figyelni kell (Fotó:Pixabay)

Rövid, nem reprezentatív felmérést végeztem arról, hogy milyen pasira is vágyunk?

  • Bea úgy fogalmazott: ő kifejezetten a favágószexuálisra bukik.
  • Ditta szerint elég szexi, ha mezítláb és farmerban, derekán egy szerszámokkal feleszerelt övvel érkezik, és megszereli a régóta félrecsúszó konyhafiókot.
  • Anikó arra a mondatra gerjed, hogy „Nyugodj meg szívem, megoldom!”.
  • Vali pedig kiskamasz fiát tanulmányozza, és állítja, azóta jobban érti a férfiakat.
  • Vagyis a sztereotípiák működnek: kelletek nekünk úgy, ahogy az a nagykönyvben írva áll.

    Mi nők ezerféleképpen definiáljuk, mit takar az a fogalom, hogy nő: Gyengéd, de nem gyenge. Áldozatkész, de nem áldozat. Szenvedélyes, de nem szenvedő. Bolondos, de nem bolond.

    A férfiak számára viszont teljesen magától értetődő a férfilét. Fel sem merül bennük, hogy ezt meg is kellene fogalmazni, hiszen amíg mi elveszünk a részletekben, addig ők már régen tisztán látják a lényeget.

    Kedves fiúk, férfiak, pasik, pasasok, hapsik, csávók, legények, férjek, testvérek, apák, nagyapák, barátok,kollégák, szerelmek, szeretők - kösz, hogy vagytok nekünk!





    Ezeket olvastad már?
    Elment a nyűgös öregúr, a mi Tóbiásunk

    Elment a nyűgös öregúr, a mi Tóbiásunk

    Egyre több magányos ember várja a karácsonyt Kárpátalján

    Egyre több magányos ember várja a karácsonyt Kárpátalján

    Miért nem bír ki ma már egy házasság egy életet?

    Miért nem bír ki ma már egy házasság egy életet?

    Aranyásók és az ásó, kapa, nagyharang küldetés

    Aranyásók és az ásó, kapa, nagyharang küldetés

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás