"Jó, ha erre emlékeznek" - a Fradinak üzent a rivális edzője

A Ferencváros futballcsapatának egyik megterhelő meccse követi a másikat. A Puskás Akadémiát 3-0-lal küldte haza, a Tottenham Hotspur-től a Nemzetek Ligájában kikapott, vasárnap pedig újabb komplikált 90 perc vár rá Pakson.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2024.10.04. 16:40
labdarúgás paks FTC bajnokság

A májusi kupadöntő után újra összecsao egymással a Paks és a Ferencváros. Emlékezetes, tavasszal a paksiak 2-0-s sikerrel érték el történetük legnagyobb sikerét.

A Paks az előző szezonban a Fradi ellen nyerte meg a kupátFotó: Szabó Miklós

Az a tény, hogy a Puskás Akadémiát NB I-es találkozón leiskolázta az FTC, egyetlen paksi játékosban sem maradt meg riasztó emlékként, ők nem tartanak hasonlótól, szögezi le Gévai Zsolt, aki két éve segíti edzőként Bognár György munkáját.

- A Fradi mennyiségben és minőségben is „mély” játékosállománnyal bír – mondta lapunknak Gévai. - Igaz, a legutóbb bajnoki kiírásban a velük játszott egyik találkozót elveszítettük 6-1-re, de bajnoki összecsapás más típusú 90 percnek ígérkezik. A középpályán dőlhetnek majd el fontos dolgok.

A vasárnapi bajnoki előtt a szakember aláhúzza, kiemelt feladatuk lesz Varga Barnabás és Matheus Saldanha semlegesítése. 

Egy idényen keresztül Pakson együtt dolgoztam Vargával, példátlan, hogy 70 centi az emelkedési magassága, Saldanha pedig tudásával a magyar élvonal különlegessége.

Előfordulhat, teszi hozzá Gévai, hogy a csütörtöki Európa Liga-meccsel a lábában nem forog majd olajozottan a Pascal Jansen edző Fradija.

- Akár a győzelmünk sem kizárt, hiszen mentálisan a Paks igen erős.

Ráadásul a legutóbbi Magyar Kupa-döntőben 2-0-ra megleptük a bajnokcsapatot; jó, ha erre emlékeznek a fővárosiak…

Az 1995-1996-os kiírású BL-idényben a Novák Dezső edző vezette, BL-főtáblára került zöld-fehérek akkori kapusa, Hajdu Attila ezt másként látja.

A Puskás Akadémia és a Paks afféle hazai mumussá lépett elő, de a Ferencváros jelenlegi játékosállományának ismeretében kötelező tőle még idegenben is megkövetelni a győzelmet Pascal Jansen csapatától. Ezért vendégsikert várok. Megjegyzem: jól emlékszem a vidékiek meglepő MK-diadalára és arra, hogy a legutóbbi bajnokságban sokáig Bognár György paksi legénysége állt a tabella élén, csakhogy a múlt más, mint a mostani jelen

– nyilatkozza a 10-szeres válogatott kapuvédő.

 

Hirdetés:  A magyar foci továbbra is lázban tartja a fogadókat

A nemzetközi kupák mellett a hazai pontvadászat legalább annyira érdekes a fogadók körében, mint a BL vagy az EL. A futballszurkolók idén is találgatják, hogy lesz-e potenciális kihívója a Ferencvárosnak, és mely együtteseknek lesz lehetőségük kiharcolni a nemzetközi kupákban való részvételt. A fogadók szemüvegén keresztül nézve is izgalmas összecsapások várhatók a labdarúgó OTP Bank Ligában. Fogadással kapcsolatos részletek itt!


 


 


 

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás