Legnagyobb riválisa tenne keresztbe Szoboszlaiéknak

Szinte biztos, hogy ebben a szezonban többet már nem játszik a Manchester City klasszisa, Rodri. A klub a helyére szeretne új játékost szerződtetni januárban, a legfőbb kiszemeltjük a Liverpool által hosszú ideje megkörnyékezett Martín Zubimendi.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.10.01.
Manchester City Liverpool Martín Zubimendi átigazolás

Komoly bajba került a Manchester City, a két héttel ezelőtti, Arsenal elleni csúcsrangadón ugyanis az egyik legjobb játékosa, Rodri súlyosan megsérült. A világklasszis nagy valószínűséggel az idei szezonban már nem lép többször a pályára, emiatt az angol labdarúgó-bajnokság címvédője szeretne a télen egy védekező középpályást igazolni a helyére.

Martín Zubimendi
Martín Zubimendi érkezhet Rodri pótlására a Manchester Citynél Fotó: NurPhoto via AFP

A Football365 szerint már meg is van a legfőbb jelölt, Pep Guardiola a legszívesebben Martín Zubimendit szerződtetné. A Real Sociedad középpályása tavaly nagyszerű szezont teljesített, aminek a megkoronázása a nyáron megszerzett Európa-bajnoki cím volt. Kivásárlási ára 60 millió euró (23 milliárd forint).

Martín Zubimendi iránt a Liverpool is érdeklődik

Igen ám, de Zubimendit a Manchester City jelenlegi legnagyobb riválisa, a Liverpool is nagyon szeretné a soraiban tudni. A vörös mezes együttesnek  Wataru Endón kívül továbbra sincs klasszikus védekező középpályása. A klub a nyáron hosszú ideig szerette volna megszerezni a spanyol játékost, aki végül azonban maradt a Real Sociedadnál.

A keretünk nagyon erős, és nehéz olyan játékost találni, aki erősítést jelent. Zubimendit valóban kiszemeltük, de úgy döntött, hogy nem jön. Mi mindent megpróbáltunk, ez rajta múlott 

– mondta korábban Arne Slot, a Liverpool vezetőedzője.

A Liverpool hat forduló után 15 ponttal vezeti a Premier League-t, a Manchester City 14 ponttal a második helyről várhatja az eheti folytatást.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás