Nagyon rossz hír érkezett Lisztes Krisztiánról

Más-más okból, de két nagy tehetségre sem számíthat a szövetségi edző. Lisztes Krisztián és Vancsa Zalán sem jön haza a válogatottba.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.10.04. 09:00
Módosítva: 2024.10.04. 11:33
Lisztes Krisztián válogatott Vancsa Zalán U21

Sérülés miatt nem tagja a magyar U21-es labdarúgó-válogatott keretének ifj. Lisztes Krisztián. Az Eintracht Frankfurt 19 éves magyar légiósa – aki nyáron a Ferencvárostól igazolt a német Bundesliga-klubhoz – hiányzik Szélesi Zoltán szövetségi edző 23 fős névsorából. Utánpótlás-válogatottunk a Málta és Belgium elleni Európa-bajnoki selejtezőkre készül.

Ifj. Lisztes Krisztián sérülés miatt nem jön haza az U21-es válogatottba
Ifj. Lisztes Krisztián sérülés miatt nem jön haza az U21-es válogatottba / Fotó: Dömötör Csaba / Nemzeti Sport

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) híréből kiderült: a magyar játékos izomsérüléssel bajlódik, ezért az Eintracht Frankfurttal történt egyeztetést követően nem utazik haza a két mérkőzésre. 

Lisztes és Vancsa sem kerettag

Lisztes még nem mutatkozott be a Bundesliga élvonalában, hanem inkább a negyedosztályban szereplő második csapatnál számítanak rá – igaz, a 19 éves focista ott is csupán háromszor lépett pályára az eddigi tíz fordulóból – emlékeztet az Origo. Hozzá hasonlóan nem lesz ott az edzőtáborban a belga Gent támadója, Vancsa Zalán sem, aki a szeptemberi klubváltását követően saját és klubja kérésére ugyancsak kihagyja a soron következő két mérkőzést. 

A hatfős selejtezőcsoport negyedik helyén álló magyar U21-es válogatott október 10-én Máltát fogadja az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, majd október 15-én Leuvenben zárja a sorozatot.

A magyar U21-es válogatott kerete:

Kapusok: Dala Martin (Fehérvár), Hegyi Krisztián (Motherwell), Pécsi Ármin (Puskás Akadémia).

Védők: Baráth Péter (Rakow), Csinger Márk (DAC), Debreceni Ákos (Kazincbarcika), Szabó Alex (Honvéd), Yaakobishvili Antal (Girona), Vas Gábor (Paks).

Középpályások: Benczenleitner Barna (Honvéd), Eördögh András (Tatabánya), Geiger Bálint (Újpest), Komáromi György (Maribor), Kerezsi Zalán (Puskás Akadémia), Kosznovszky Márk (MTK), Okeke Michael (Manchester City), Vajda Botond (DVSC), Vitális Milán (DAC).

Támadók: Dénes Csanád (ZTE), Gruber Zsombor (Ferencváros), Németh András (Münster), Redzic Damir (DAC), Szűcs Tamás (DVSC).

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás