Lisztes parkolópályán, döntöttek a frankfurti vezetők a magyar tehetségről

Fájhat a fradisták szíve, hogy a kedvencük még nem tart itt. Fenyő Noah szerződést hosszabbított az Eintrachtnál és kerettag volt az El-meccsen.



Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2024.09.28. 09:00
Fenyő Noah Bundesliga európa-liga ifj. Lisztes Krisztián Eintracht Frankfurt

A Bundesligában szereplő Eintracht Frankfurt csapatának magyar játékosa, Fenyő Noah 2029-ig meghosszabbította szerződését a német klubbal – olvasható az Origón. Pedig a 18 éves középpályás nemrég, júniusban kapott kétéves profi szerződést az Európa-liga-főtáblás Bundesliga-klubnál (ezt fejelték meg most sietve újabb három évvel), ahol ifjabb Lisztes Krisztián is légióskodik. 

Lisztes klubtársa, Fenyő Noah júniusban megkötött profi szerződését máris meghosszabbították Frankfurtban
Lisztes klubtársa, Fenyő Noah júniusban megkötött profi szerződését máris meghosszabbították Frankfurtban Fotó: eintracht.de

A Frankfurtban született, magyar–német kettős állampolgárságú, de magyar ifiválogatott Fenyő az Eintracht U17-es és U19-es csapataiban korábban 52 mérkőzésen játszott, ezeken négy gólt lőtt és hét gólpasszt adott.

Fenyő Noah megelőzte Lisztest

A német együttes El-keretébe is benevezett játékos ebben az idényben már 6 meccsen lépett pályára a frankfurtiak U21-es csapatában – és csütörtökön, a cseh Viktoria Plzen elleni El-meccsen (3-3) már a proficsapat kispadjáig jutott, megelőzve ezzel a korábbi Fradi-kedvenc Lisztest.

A 18 éves középpályást nem győzik dicsérni a klubnál:

Nagyon nyugodt, amikor nála van a labda, mindig a jó megoldást keresi, továbbá kiváló a stressztűrő képessége

– méltatta a fiatal tehetséget Timmo Hardung sportigazgató.

„Noah a saját utánpótlásunk játékosa, rendkívül tehetséges, a játéka minőséget képvisel. Velünk volt az amerikai edzőtáborban, részt vett a profikkal felkészülési mérkőzéseken, a jelenlegi szezonban pedig az U21-es csapatunk tagja, ahol a következő hetekben-hónapokban is fontos szerep vár rá. Mindig agresszív és nagyon erős a pályán. Segítünk neki abban, hogy megtehesse a következő lépést. Nagyon örülünk, hogy hosszú távon velünk marad”

– tette hozzá a 2022-ben Európa-liga-győztes német sztárcsapat sportigazgatója.

Dübörög az EL!

A Ferencvárosnak köszönhetően ismét van magyar csapat európai kupában, a csoportkörben. A magyar bajnok illusztris csapatokkal játszik hétről hétre. Olyan sztárcsapatokkal csap össze a Fradi, mint a belga Anderlecht, az angol Tottenham, az ukrán Dinamo Kijev, vagy a német Eintracht Frankfurt. Az ellenfelek között találjuk még a görög PAOK, a svéd Malmö, a francia Nice, vagy a holland AZ Alkmaar együttesét. A fogadási kedv rendszerint megugrik, amikor van magyar csapat valamely európai csoportkörben. Az  EL-lebonyolításnak köszönhetően ezúttal sok rangos találkozón szoríthatunk és fogadhatunk. Részletek az EL-ről itt.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás