"Külföldi zsoldosok helyett fiatalok Fehérváron" - csodát tenne a Fradi ellenfele az NB I-ben

Jelentős, kilenc pont a különbség a labdarúgó élvonalbeli tabellán éllovas Ferencváros és vasárnapi ellenfele, a Fehérvár FC között. A Fradi legutóbb Pakson kapott ki, meglepetés lenne az újabb vereség.



Megosztás
Szerző: (s)
Létrehozva: 2024.10.19. 10:00
Fradi nb1 FTC

A labdarúgó NB I 10. fordulójában vasárnap (17.45, TV: M4Sport) az eddigi hét meccsén 18 pontot gyűjtő, s éllovas Fradi a 8. helyen tanyázó, kilenc összecsapásán 9 pontot szerző fehérváriakat fogadja. Szűk egy éve, 2023 novemberében a Vidi 1-0-ra tudott nyerni a fővárosban.

Fehérvár Fradi
A Vidi legutóbb győzött a Fradi otthonában Fotó: Török Attila

 

Rab Tibor, az FTC egykori KEK-ezüstérmes, kétszeres magyar bajnok védője gondolni sem kíván döntetlenre vagy vereségre.

A Fradi minden vonatkozásban jobb, ezért újabb három pontot szerez, amivel önbizalomnövelő főpróbát tart a jövő csütörtöki, a francia Nice elleni Európa Liga-főtáblás csoportmeccse előtt

 – véli Rab, aki szerint megtartja első helyét a Fradi az NB I-ben.

Az ördög azonban nem alszik: 2023. november 12-ikén - ugyancsak a Groupama Arénában - Szabó Levente 67. percben szerzett fejes góljával 1-0-ra nyert a Fehérvár FC. A vendégek részéről a korábbi Vidi-legenda Tieber László bízik a jelenlegi csapatban.

Sokan élnek abban a hiszemben, hogy az FTC csont nélkül megszerzi újabb bajnoki aranyérmét, de miután a Paks a 9. fordulóban 3-1-re legyőzte, át kell értékelni a dolgokat. A mai Fehérvár már nem a közelmúltbeli klub, tudniillik megszabadult jelentős fizetésű külföldi zsoldosaitól, és egyre inkább fiatalok veszik át a terepet. Persze idő szükséges ahhoz, hogy a tehetségek igazán hozzászokjanak az élvonal légköréhez. A publikumunk türelmére jellemző, hogy az elveszített találkozók végén is megtapsolják játékosainkat, látván az igyekezetüket

– nyilatkozta Tieber László, a Videoton egykori kétszeres válogatott csatára, aki ezzel együtt is a zöld-fehéreket nevezte a meccs esélyesének. Azt azért halkan megjegyezte: a meglepetés nem kizárt, egy-egy fehérvári megugrás gólt eredményezhet, és a vendégek ugyanúgy vérszemet kaphatnak, mint tette azt a Paks. 

Esélyesebb a Fradi

Megjegyzendő: egyáltalán nem mellékes, hogy Pető Tamás edző együttese az utóbbi három fordulóban háromszor kikapott...

Emlékidéző

A 2023/24-es szezon FTC-Fehérvár mérkőzései:

5-3 (Székesfehérvár) 

0-1 (Groupama Aréna)

2-0 (Székesfehérvár)


 

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás