Nagy a baj, Gulácsi a legrosszabbkor szenvedett furcsa sérülést

Véget ért a magyar kapus nagy sorozata. Gulácsi Péter a szünetben, bemelegítés közben sérült meg, le kellett cserélni nagy vetélytársára.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.10.26.
Gulácsi Péter RB Leipzig Orbán Willi sérülés

Karrierje tán legjobb formájában védett Gulácsi Péter az utóbbi hetekben, az RB Leipzig 34 éves magyar kapusa a 2024/25-ös szezonban több mutató alapján a német Bundesliga, sőt az összes európai topbajnokság legjobb teljesítményét nyújtotta – eddig. A szombati, Freiburg elleni hazai meccsen még 10 perccel megjavította a saját rekordját (510 játékpercen át nem kapott gólt, mígnem most negyedóra múltán Doan Ricu közelről bevette a kapuját), de a második félidőre lesérült.

Gulácsi előbb rekordot döntött, aztán 510 játékperc után gólt kapott, majd megsérült a szünetben
Gulácsi előbb rekordot döntött, aztán 510 játékperc után gólt kapott, majd megsérült a szünetben         Fotó: AFP

Ritkán látható módon ütött be újra a krach a súlyos térdsérülése és műtétei után a Bundesligába csak idén februárban visszatért Gulácsinál. 

Gulácsi a szünetben sérült meg

A szünet végén, a második játékrészre való bemelegítése során dőlt ki. Remélhetőleg nem súlyos Gulácsi sérülése, de az biztos, hogy számára a lehető legrosszabbkor jött.

Gulácsi láthatóan a bokáját fájlalta, ezért be kellett cserélni nagy riválisát, a 10 millió euróért (4 milliárd forint) szerződtetett belga Maarten Vandevoordtot, aki így hosszas várakozás után bizonyíthatja a tudását.

Öröm az ürömben, hogy a félidei 0-1 után a Lipcse fordítani tudott. Előbb a 47. percben a másik magyar válogatott légiós, a csapatkapitány Orbán Willi egyenlített.

Bő tíz perc múltán holland védőtársa, Lutsharel Geertruida fordított. A 3-1-es végeredményt a 78. percben állította be a belga Lois Openda.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás