Furcsa helyzetbe került Szoboszlai és Gulácsi, izgulniuk kellett

Gulácsi Péter volt a legjobb, mégsem lehetett elégedett. A kapus mellett Szoboszlai Dominikot és Orbán Willit is megszólaltatták az RB Leipzig és a Liverpool Bajnokok Ligája-meccse után.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.10.24.
Gulácsi Péter Szoboszlai Dominik Bajnokok Ligája Orbán Willi

Gulácsi Péter nyújtotta közülük a legjobb teljesítményt, a végeredmény tudatában érthetően mégis Szoboszlai Dominik értékelte elégedettebben az RB Leipzig és a Liverpool szerdai Bajnokok Ligája-rangadóját. A Leipzig leginkább magyar kapusa bravúros védéseinek köszönhetően úszta meg 1-0-s hazai vereséggel.

Darwin Núnez (balra) góljánál Orbán Willi lemaradt, Szoboszlai és Gulácsi csak nézett
Darwin Núnez (balra) góljánál Orbán Willi lemaradt, Szoboszlai Dominik (középen) és Gulácsi Péter (jobbra) csak nézett Fotó: Getty Images

A volt klubja ellen győzelmet ünneplő Szoboszlai utalt arra is, hogy miután sok helyzetük kimaradt (Gulácsi négyszer is óriási védést mutatott be), a végén izgulniuk kellett.

Szoboszlai: Jó érzés volt

„Jól felkészültünk, és a végén jól védekeztünk. Jó érzés volt” – mondta boldogan a Liverpool magyar futballistája.

A túloldalon szintén korábbi csapata ellen játszó, heroikus teljesítményt nyújtó Gulácsi is kiemelte a lipcseiek sorozatban harmadik BL-veresége után: 

„A végén volt néhány helyzetünk az egyenlítéshez. Összességében a támadóharmadban túl sok ki nem kényszerített labdavesztésünk volt. Egy kis szerencsével megszerezhettünk volna egy pontot, de a Bajnokok Ligájában nincs szerencsénk, keményen kell dolgoznunk, hogy újra magunk mellé állítsuk. Most már nyomás van rajtunk. Van még hátra öt meccsünk, amelyek szintén nem lesznek egyszerűek” – értékelt Gulácsi.

A lipcsei csapatkapitány, Orbán Willi is látta a hibákat az RB játékában.

„Túl tisztátalanok voltunk a labdával, túl pontatlanok, a támadóharmadban túl türelmetlenek. Ez a különbség: a Bundesligában elég jól védekezni, aztán elöl mindig lesz alkalom áttörni az ellenfél védelmét. A Bajnokok Ligájára ez sajnos nem igaz, itt mélységben és pontosan kell kijátszani az ellenfelet. Ezt ma túl kevésszer tettük meg” – dohogott a védő.

Meddig jutnak Szoboszlaiék?

A magyar futballszurkolók számára a Liverpool szereplése a BL-ben egy külön kupasorozatnak felel meg. Szoboszlai Dominik szereplése ugyanis sokkal kardinálisabb kérdés, mint az, hogy kié lesz a BL-trófea. Hacsak a kettő nem esik majd egybe, azaz a Liverpool megnyeri a legrangosabb kupasorozatot. A fogadók rendszerint szeretnek kisebb-nagyobb összegeket tenni a magyar válogatott csapatkapitányát felvonultató Vörösökre is. BL-meccsek fogadásaival kapcsolatos infók itt!

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás