Gulácsi Péter sérüléséről Orbán Willi adott diagnózist

"Dr. Orbán" szerint nem olyan vészes a dolog, de... A legrosszabbkor dőlt ki Gulácsi Péter, kérdés, mennyi időre.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.10.28. 09:00
Gulácsi Péter Bundesliga RB Leipzig Orbán Willi sérülés

Hiába mondta le a brutális meccsterhelés miatt a válogatott őszi Nemzetek Ligája-találkozóit, Gulácsi Pétert így is utolérte a sérülés. A Bundesliga, sőt bizonyos mutatók alapján minden európai topliga legjobb formájában védő futballkapusa szombaton, a Freiburg elleni bajnokin (3-1) előbb megdöntötte a kapott gól nélküli sorozatának rekordját (510 játékpercével hetedik a német élvonal vonatkozó örökranglistáján), majd a második félidőre melegítve a bokáját fájlalva cserét kért.

Gulácsi Péter a legrosszabbkor sérült meg, de Orbán Willi szerint nem vészes
Gulácsi Péter a legrosszabbkor sérült meg, de Orbán Willi szerint nem vészes        Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A ritkaságszámba menő, szünetbeli sérülés súlyossága egyelőre nagy kérdés. Kivált annak tudatában, hogy Gulácsi csak februárban tért vissza Bundesliga-meccsen a lipcsei kapuba, miután 2022 őszi keresztszalag-szakadása és egy azt követő fertőzés miatt majdnem abba kellett hagynia a labdarúgást. A felépülése után pedig sokáig mellőzték. 

Gulácsi posztriválisa kapott az alkalmon

A mostani bokasérülése szerencsére sokkal enyhébbnek tűnt, ellenben a lehető legrosszabbkor jött: akkor, amikor élete legjobb formájába lendült, és tartotta a posztját a most a helyére kényszerből becserélt, 10 millió euróért (4 milliárd forint) megszerzett 22 éves belga vetélytársával, Maarten Vandevoordttal szemben.

– Boldog vagyok, hogy győztes meccsen mutatkozhattam be. Hihetetlen volt a védelmünk és az egész csapat, mint ahogy minden itt, Lipcsében. Nagyon jól érzem magam. Természetesen mindig játszani akarok, ha szükség van rám, kész vagyok segíteni a csapatot. Csak a félidőben szóltak, hogy beállok, de nyugodt voltam, mint mindig. Pete-tel (Gulácsi Péter beceneve – a szerző) együtt kemény munkát végzünk, és nagyon jó a kapcsolatunk. Ő egy rendkívül tapasztalt kapus, aki rengeteg meccsen védett. Máris nagyon sokat tanultam tőle – idézte a klub honlapja a Gulácsival tehát udvarias, de az ölébe pottyant lehetőséggel élni akaró, Bajnokok Ligája-korrekorder posztriválist.

Pontos diagnózis egyelőre nincs Gulácsi sérülése súlyosságáról. A német sportsajtó mindenesetre abból indul ki, hogy ha nem is vészes a dolog, a soron következő Német Kupa-mérkőzésen (kedd, 18:00, Leipzig–St. Pauli) biztosan Vandevoordt marad a kapus.

Marco Rose vezetőedzőre a frászt hozta, hogy a már hónapokra kidőlt két erőssége, David Raum és Xavi Simons után – mindkettejük esetében szükség volt műtéti beavatkozásra is – a bomba formában védő Gulácsi és a házi gólkirály Lois Openda is megsérült a szombati bajnokin. A belga csatárral kapcsolatban Rose megkönnyebbülten nyilatkozott a meccs utáni sajtótájékoztatón. A klubikonnak számító magyar kapusról már óvatosabban beszélt:

Nála meg kell várnunk a diagnózist

– mondta Rose gondterhelten.

Éppen a másik magyar válogatott húzóember, a szünet után egyenlítő Orbán Willi szolgált az első diagnózissal – még az orvosok előtt, akikre az edző sokkal inkább célozhatott.

Egyáltalán nem olyan szörnyű

– mondta szinte elválaszthatatlan játékostársa, Gulácsi Péter sérüléséről "dr. Orbán". 

Gulácsi Péternek és Orbán Willinek klub- és válogatott szinten ez volt a 272. közös meccse. A Transfermarkt adatai szerint Lipcsében 2015 óta, a magyar nemzeti csapatban pedig hat éve (Orbán honosítása óta) összesen 22 733 percet játszottak együtt. Ez közel 16 napnyi időnek felel meg – csak a tétmérkőzéseiken.

Orbán Willi egyébként éppen arról (is) híres, hogy megszállottan foglalkozik a fizikumával (még a Bundesligában is csodájára járnak, hogy "A Gép" olykor egész szezonokat játszik végig pihenő nélkül), bújja a szakkönyveket. Vagyis a sérülésekről is többet tud, mint egy átlagos focista. 

Más kérdés, hogy most a Gulácsi-diagnózisa után hozzátette: éppen így, enyhébbnek látta nemrég Xavi Simons bokasérülését is, aztán kiderült, hogy hosszú jetekig nem játszhat...

Orbán Willi rákapott a gólszerzésre

A Freiburg ellen (3-1) egyenlített, egy héttel korábban, Mainzban szintén góllal vetteki a részét az RB 2-0-s győzelméből Orbán Willi. A közösségi oldalán viccesen meg is jegyezte: mostantól hívhatjuk WO9-nek (Willi Orbán 9 – utalva a középcsatároknak dukáló 9-es mezszámra). Megfogadta, hogy ha a legközelebbi Bundesliga-rangadón, Dortmundban (szombat, 18:30) is betalál, akkor három 9-es számú, aláírt mezt oszt ki.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás