„A klubomra akarok koncentrálni” – Gulácsi őszintén kitálalt sokkoló döntéséről

Sajtótájékoztatót tartott az RB Leipzig a Juventus elleni Bajnokok Ligája-találkozója előtt. Az eseményen részt vett Gulácsi Péter is, aki őszintén elmondta, hogy miért mondta vissza az idei utolsó magyar válogatott-találkozókat.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.10.01. 17:15
Módosítva: 2024.10.01. 17:44
Gulácsi Péter RB Leipzig sajtótájékoztató Marco Rossi magyar labdarúgó-válogatott

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya keretet hirdetett az októberi Nemzetek Ligája-összecsapásokra Hollandia és Bosznia-Hercegovina ellen. Óriási meglepetésre Gulácsi Péter nem tagja a csapatnak, a kapus pedig novemberben sem fog az együttes rendelkezésére állni. Ezt Gulácsi maga kérte Rossitól, a 34 éves futballista sajtótájékoztatón indokolta meg a döntését.

Gulácsi Péter
Gulácsi Péter aggódik a nagy terheléstől a korábbi súlyos sérülése miatt Fotó: Anadolu via AFP

Az RB Leipzig október 2-án, szerdán a Juventus ellen játszik a Bajnokok Ligája második fordulójában (21:00, Sport 2). Kedden a klub sajtótájékoztatót tartott, ahol Marco Rose vezetőedző mellett Gulácsitól lehetett kérdezni. A válogatottal kapcsolatos döntés természetesen szóba került.

Gulácsi Péter így indokolta meg a döntését

„Fizikailag és mentálisan is nagyon jól érzem magam. Már tavaly év végén formába lendültem, és hála istennek ezt ebben a szezonban is meg tudtam tartani” – kezdte Gulácsi Péter. „Most 34 éves vagyok. Örülnöm kell annak, hogy ezt az időt fitten és egészségesen tudom tölteni, és sajnos nagyon kevés lehetőségünk van az esti gyógyulásra, regenerálódásra. Megbeszéltem, hogy szeretném meghozni ezt a döntést, majd tájékoztattam a magyar válogatott szövetségi kapitányát, és ő természetesen ebbe beleegyezett.”

Az 58-szoros válogatott hálóőr később angol nyelven is kifejtette a döntését.

„Ez a döntést a jövőm miatt hoztam meg, hogy egészséges maradjak. Sajnálatos mód látjuk, milyen irányba tart a foci, egyre több a sérülés, figyelnem kell az egészségemre és a testemre. Ez a szünet lehetővé teszi, hogy többet edzek a csapattal, hogy jobban fókuszálhassak az erőnlétemre, illetve fontos, hogy mentálisan is pihenni tudok. Meglátjuk, mit hoz a jövő, most 100 százalékosan a klubomra akarok koncentrálni és az itteni feladatokra.”

Marco Rose erős Juventusra számít, ám bízik abban, hogy hazai pályán csapata be tudja gyűjteni a három pontot.

„A saját játékunkat szeretnénk játszani a Juventus ellen. Jók a labdabirtoklásban, illetve a labda nélküli mozgásban is. Nagyon jó egyéni játékosaik vannak, Dusan Vlahovics elkezdte megtalálni a góllövőcipőjét, a két szélen Kenan Yildiz és Andrea Cambiaso pedig rengeteg zavart tud okozni. Meglesznek a helyzeteink és bízok benne, hogy győzni tudunk Lipcsében” – nyilatkozta Marco Rose.

Hirdetés: Meddig jutnak Szoboszlaiék?

A magyar futballszurkolók számára a Liverpool szereplése a BL-ben egy külön kupasorozatnak felel meg. Szoboszlai Dominik szereplése ugyanis sokkal kardinálisabb kérdés, mint az, hogy kié lesz a BL-trófea. Hacsak a kettő nem esik majd egybe, azaz a Liverpool megnyeri a legrangosabb kupasorozatot. A fogadók rendszerint szeretnek kisebb-nagyobb összegeket tenni a magyar válogatott csapatkapitányát felvonultató Vörösökre is.  BL-meccsek fogadásaival kapcsolatos infók itt!

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás