Gulácsi újfent lecsapott; Sallai teljesen a háttérbe szorult

Gulácsi Péter remek formában véd az RB Leipzignél, aminek újabb riválisa ihatja meg a levét. Sallai Roland helyett egyelőre Mocsi Attiláról beszélnek Törökországban, Edin Dzeko pedig a magyar válogatottat méltatta. A Metropol e heti legolvasottabb cikkeiből válogattunk.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.10.20. 11:30
Módosítva: 2024.10.20. 13:16
Maarten Vandevoordt Gulácsi Péter Mocsi Attila Edin Dzeko Törökország

Gulácsi Péter az idei évben nagyszerű formában van az RB Leipzignél. A 34 éves kapus a februári visszatérése óta (ez 19 fordulót jelent) veretlen a német bajnokságban; a kapott gól nélküli meccsei (hatból öt) számával az összes topligában a legjobb; több statisztikai adat tekintetében pedig a Bundesliga-kapusok listáját vezeti. Az együttes a szezon előtt arra készült, hogy a 10 millió euróért (4 milliárd forint) megszerzett, 21 éves Maarten Vandevoordttal felváltva fogják őrizni a Leipzig kapuját, Gulácsi azonban a klubjában már negyedszer mutatta meg, hogy képes felülkerekedni a posztriválisán.

Gulácsi Péter
Gulácsi Péter kirobbanthatatlan az RB Leipzig kezdőcsapatából – Fotó: NurPhoto

Sallai Roland a magyar labdarúgó-válogatott egyik legfontosabb kulcsembere, idén szeptembertől pedig a török bajnokság címvédőjének, a Galatasaraynak a játékosa. A török ligában azonban egyelőre nem ő, hanem a Rizesporban játszó Mocsi Attila viszi a prímet. Mocsi eddig mind a nyolc bajnokiján kezdőként lépett pályára, és egyszer sem cserélte le őt a vezetőedzője. A 24 éves futballista a passzjátékban is kiemelkedik: a hátvédnek eddig 419 pontos passza volt ebben az idényben, amivel a liga legjobb játékosa lett ezen a téren az első nyolc fordulót követően.

A magyar labdarúgó-válogatott hétfő este 2-0-ra legyőzte Bosznia-Hercegovinát a Nemzetek Ligája negyedik fordulójában. A találkozón Szoboszlai Dominik duplázott, a bosnyákok legnagyobb sztárja, Edin Dzeko ugyan többször közel járt a gólszerzéshez, Dibusz Dénes azonban rendre kifogott rajta. A 38 éves klasszis csatár a lefújást követően egyszerre szólt be a csapatának és dicsérte a magyarokat. „Nem adhatjuk fel előre a meccseket, de tárgyilagosnak kell lennünk: a csoportellenfeleink két osztállyal felettünk járnak" – mondta Edin Dzeko, aki eddig 67 gólt szerzett a bosnyák válogatottban. Magyarország öt pontjával csoportjának harmadik helyén áll, Bosznia-Hercegovina egy ponttal nagyon közel került a kieséshez.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás