Hízelgő, mit mondott a bosnyákok klasszisa a magyarokról

A magyar labdarúgó-válogatott magabiztos játékkal, 2-0-ra legyőzte Bosznia-Hercegovinát a Nemzetek Ligájában. A bosnyákok világklasszis támadója, Edin Dzeko csalódottan értékelt a lefújást követően.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.10.15.
Edin Dzeko Bosznia-Hercegovina magyar labdarúgó-válogatott Nemzetek Ligája

A magyar labdarúgó-válogatott megszerezte idei első győzelmét a Nemzetek Ligájában, Szoboszlai Dominik duplájával az együttes 2-0-s sikert aratott idegenben Bosznia-Hercegovina ellen. Marco Rossiék ezzel öt megszerzett pontnál tartanak, és csak a rosszabb gólkülönbség miatt maradnak el a második helyen álló Hollandiától. A találkozó után a bosnyákok világklasszis támadója, Edin Dzeko is megszólalt, aki szerint csapata messze nincs egy súlycsoportban a magyarokkal.

Edin Dzeko
Edin Dzeko (kékben) szerint a magyarok sokkal magasabb szintet képviselnek, mint a bosnyákok / Fotó: AFP

Edin Dzeko csalódottan értékelt

A 38 éves támadó végig a pályán volt és több nagy helyzete is volt, Dibusz Dénes azonban rendre kifogott rajta, a Fenerbahce csatára így nem tudta megszerezni a 68. válogatott gólját.

Nem adhatjuk fel előre a meccseket, de tárgyilagosnak kell lennünk: a csoportellenfeleink két osztállyal felettünk járnak

 – méltatta többek között a magyarokat Edin Dzeko, aki Szoboszlaiékat egy polcra helyezi a németekkel és a hollandokkal, írja a Magyar Nemzet.

„Sokan a győzelmet várták tőlünk, talán ennek is volt a hatása a nyomás. Nem könnyű nyomással játszani. Nekünk, játékosoknak meg kell kérdeznünk magunktól, mit csinálunk a pályán. Félelem nélkül kell játszani és többet kihozni magunkból, még ha néha hibázunk is, ilyen a futball” – tette hozzá.

Bosznia-Hercegovina négy mérkőzést követően egy ponttal a csoport utolsó helyén áll, sorsolása nem lesz egyszerű. November 16-án Németországba utazik, november 19-én, hazai pályán pedig Hollandia ellen zárja a sorozatot. A magyar válogatott esetében a sorrend változik, november 16-án ki-ki meccset vív Hollandiában, majd november 19-én a Puskás Arénában megpróbál visszavágni a Düsseldorfban elszenvedett 5-0-s vereségért Németországnak.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás