„Azt csináljuk, amiben jók vagyunk” – Szoboszlai elárulta a siker titkát

Nagy Zsolt szerint újra elindult egy szép úton a válogatott. Szoboszlai Dominik a duplája után a csapatgységet méltatta.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.10.15.
Módosítva: 2024.10.15.
magyar válogatott Szoboszlai Dominik Bosznia-Hercegovina Nagy Zsolt Nemzetek Ligája

Labdarúgó-válogatottunk Szoboszlai Dominik góljaival 2-0-ra nyert Bosznia-Hercegovinában. A Nemzetek Ligája negyedik fordulójában, a bennmaradás szempontjából éppen a legfőbb rivális otthonában megszerzett első győzelmével a magyar válogatott nagy lépést tett a bennmaradás felé.

Szoboszlai Dominik (jobbra) lőtte, Nagy Zsolt készítette elő a magyar válogatott góljait
Szoboszlai Dominik (jobbra) lőtte, Nagy Zsolt készítette elő a magyar válogatott góljait
Fotó: Csudai Sándor

Marco Rossi szövetségi kapitány csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik az M4 adásában nyilatkozott a lefújás után.

– Minden szerepben, előkészítőként és gólszerzőként is tökéletesen érzem magam.

Ezek vagyunk mi, ott vagyunk a másiknak, ha kell. Azt csináljuk, amiben jók vagyunk.

A büntetőnél kicsit hezitáltam, hova rúgjam, végül maradtam az eredetinél, jól döntöttem. Kemény meccs volt, örülök a válogatott minden tagjának, az egész csapatra szükség volt a párharcok megnyeréséhez. Természetesen a mérkőzés közben ott volt a fejünkben, hogy miként áll a csoport. Meccsről meccsre haladunk, ma az volt a cél, hogy ezt a kiemelkedő holland meccset koronázzuk meg győzelemmel, és ez sikerült – emelte ki Szoboszlai.

Szoboszlai keze alá dolgozott Nagy Zsolt

A siker másik kovácsa, Nagy Zsolt érthetően elégedetten értékelt a Szoboszlainak adott gólpassza és a kiharcolt büntető után.

– Nehezen kezdtük a mérkőzést, de szerencsére kijöttünk belőle, kialakítottunk helyzeteket. Nagyon kellett, hogy Domi belőtte a passzomat. Azzal átfordult a mérkőzés a mi oldalunkra. A szünet után nyomtak, de megbeszéltük, hogy nagyon fontos figyelnünk az első negyedórában. A tizenegyes után, a 2-0 tudatában kicsit beszorultunk, de nagyot küzdöttünk, Dini védései is kulcsfontosságúak voltak. Elfáradt a csapat, de mindenki mindent kitett a pályára. Készültünk arra, hogy ilyen kemény meccs lesz, és tudtuk, hogy ha jobban akarjuk a győzelmet, sikerülni fog! 

Nagyon nagy volt a tét, mi pedig újra elindultunk egy nagyon szép úton. Egységes, kompakt a csapat, és a fontos három pont is megvan

– mondta Nagy Zsolt.

A csoport állása: 

1. Németország 10 pont, 2. Hollandia 5 (8-6), 3. Magyarország 5 (3-6), 4. Bosznia-Hercegovina 1

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás