Schäferék Gulácsiékat sértegették, áll a bál Németországban

Nem bírt egymással a múlt hétvégén az Union Berlin és az RB Leipzig a Bundesliga harmadik fordulójában. A találkozónál azonban sokkal nagyobb port kavart Schäfer András csapatának ízléstelen posztja.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.09.17.
Módosítva: 2024.09.17.
Lipcse tragédia RB Leipzig Union Berlin Carola-híd

A német labdarúgó-bajnokság harmadik fordulójában az RB Leipzig az Union Berlint fogadta. A találkozónak előbbi együttes volt az esélyese, főként azután, hogy nemrég a címvédő Leverkusent verte 3-2-re idegenben. A papíron gyengébb Union azonban állta a sarat, Schäfer Andrásék végül pontot szereztek Gulácsi Péterék ellen. A fővárosi együttes azonban kissé elragadtatta magát az összecsapáson.

RB Leipzig - 1. FC Union Berlin
Az Union Berlin a pályán kívül sem kímélte az RB Leipzigot / Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Az Union Berlin meccs közben töltött fel egy rövid posztot az X-oldalára a következő szöveggel: 

Eltelt fél óra, és a védelmünk stabilabb, mint bármelyik szász híd. Csak így tovább, srácok!

– írta az Union Berlin adminja.

Drezda (és nem mellesleg Lipcse) Szászország tartományban találhatóak, így a hasonlat egyértelmű utalás volt arra az ezen a héten bekövetkezett katasztrófára, miszerint a drezdai Carola híd nagyobb része (amelyen a villamosvágány és a gyalogjárda egy része volt) múlt hét kedden este az Elba folyóba omlott – írja az Origo.

A bejegyzést nagyon sokan zokon vették, hogy egy ilyen tragédiával miért kell viccelődni? Az Union Berlin hamar reagált a negatív kommentekre, és többször elnézést kértek a sértő posztjukért.

A fővárosi együttes szeptember 21-én, szombat délután a Hoffenheimet fogadja a Bundesliga negyedik fordulójában. A Leipzig szeptember 22-én, vasárnap este az újonc St. Pauli javíthat.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás