Több ezer újpesti nyomasztotta az NB I-es kapust

Előzetesen nem sokan fogadtak volna arra, hogy a Győr a labdarúgó NB I nyolcadik fordulójában gól nélküli döntetlennel távozik Újpestről.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2024.09.30. 15:10
Módosítva: 2024.09.30. 15:48
labdarúgás Győr labdarúgás Gyurákovics Erik

Pedig ez történt. Újpesten 0-0-t játszott, és így immár sorozatban harmadszor hagyta el veretlenül a játékteret a győri élvonalbeli futballcsapat. A Budapesten mutatott formája szöges ellentétben áll az első négy körben elszenvedett négy vesztes meccsén (Nyíregyháza, Debrecen, MTK, Kecskemét) látottakkal. A találkozó egyik legjobbja Gyurákovics Erik, a győriek kapusa volt, aki elismerte, nem volt egyszerű a hazai tábor előtt teljesíteni.

Gyurákovics mindent fogott Fotó: Nemzeti Sport

A kapuvédő azt állítja, a kezdeti vereségek után kezdik összeszedni magukat a győriek.

Ahogy telnek-múlnak a hetek, egyre inkább megismerjük egymást, tudniillik számos légiós szerződött hozzánk – újságolja a Metropolnak Gyurákovics Erik, aki kivédte a lila-fehérek szemét. – Argentínától kezdve Maliig érkezettekből folyik az együttes játékosainak „egybegyúrása”, és ez időt vesz igénybe.

Gyurákovicsot nyugodtan nevezhetjük az élvonalba történt feljutás egyik hősének, hiszen az NB II. utolsó öt meccsén összesen mindössze öt gólt kapott.

– Kilenc évet várt Győr városa arra, hogy visszatérjen az élvonalba – folytatja Erik, akinek édesanyja szlovák, a kapus Pozsonyban született, de édesapja jóvoltából magyar állampolgár. – Még azért előfordul, hogy a védelmünk hibázik, ez történt a Szusza Ferenc-stadionban is az első húsz percben, de aztán lábra kaptunk, és a második játékrészben olykor már mi vettük kézbe az irányítást. 

Engem kissé nyomasztott az a hétezer néző, aki a liláknak szurkolt, de hát az ilyesmivel kell számolni. Remélem, hogy sérülésmentesen folytatjuk, abban pedig biztos vagyok, hogy a kiesőzónától egyre távolabb kerülünk.

Gyurákovics ötéves korában Ajkán kezdte a futballt az óvodában, rá hat évre a győrieknél folytatta. Akadt egy két és fél éves kihagyása, amikor előbb a szlovákiai Felvidéken, előbb Somorján, majd Dunaszerdahelyen őrizte a kaput.

– A DAC-nál ugyan nem jutottam szóhoz, de akkoriban ott dolgozott mostani győri mesterünk, Borbély Balázs pályaedzőként, ebből következően jól ismerjük egymást. Főként neki tudható be, hogy 2015 után ismét az NB I-ben futballozhatunk.

Hirdetés:  A magyar foci továbbra is lázban tartja a fogadókat

A nemzetközi kupák mellett a hazai pontvadászat legalább annyira érdekes a fogadók körében, mint a BL vagy az El. A futballszurkolók idén is találgatják, hogy lesz-e potenciális kihívója a Ferencvárosnak, és mely együtteseknek lesz lehetőségük kiharcolni a nemzetközi kupákban való részvételt. A fogadók szemüvegén keresztül nézve is izgalmas összecsapások várhatók a labdarúgó OTP Bank Ligában. Fogadással kapcsolatos részletek itt!


 


 


 


 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás