Óriási kincsre leltek az Újpest focicsapatánál





Egyre magabiztosabb az Újpest futballcsapatának elefántcsontparti játékosa, Aboubakar Keita.



Megosztás
Szerző: (s)
Létrehozva: 2024.04.02.
labdarúgás Mészöly Géza védő NB I Újpest

Februárban még a kieséstől féltették a focicsapatot, Mészöly Géza szerepvállalásával azonban egyre jobb formában van az Újpest az NB I-ben. A lilák vasárnap az ezüstéremre hajtó Paks elleni idegenbeli, 2-1-s győzelemmel jelezték, szebb jövő előtt állnak. A tavasz egyik felfedezettje az elefántcsontparti Aboubakar Keita. Az FC Köbenhavnnal dán bajnok és dán kupagyőztes Keita immár kulcsember Mészöly Géza újpesti edző védősorában, játéka az idősebb újpesti drukkerek szerint már néhai Solymosi „Pixi” Ernőére vagy Harsányi „Hares” Lászlóéra hasonlít.

Keita (fehérben) januárban érkezett Magyarországra (Fotó: Török Attila)

„Keitával külön rengeteget beszélgetek. Ennek nincs nyelvi akadálya, elvégre franciául kommunikálunk. Eszmét cserélhetünk arról, hogy mi a feladata a védelmünk tengelyében. Jelenléte megnyugvás hátsó alakzatunk, illetve az egész együttes számára”

– mesélt a játékosról Mészöly Géza vezetőedző.

Keita nem csak a leghátsó védő szerepkörében alakít emlékezeteset, de ha a helyzet úgy hozza, akár védekező középpályásként is szerepeltethető.

Ritkán látni ennyire laza, ügyes, kiváló ütemérzékű, jól fejelő labdarúgót, amilyen ő. Telitalálat az idei februári szerződtetése. Csapattársai kedvelik, főleg azért, mert meccs közben olyan, madárhangra emlékeztető jeleket ad, melyekkel kapcsolatot tart társaival, mintegy irányítja a védelmet. Nekem elárulta, csodálatosan érzi magát a felesége társaságában Budapesten, és az újpesti eredménysor javulása szintén kiváló hangulatot kölcsönöz neki.

Az Újpest jelenleg a 9. helyen áll a bajnokságban, megnyugtató, 12 pontos távolságban a kieső pozíciótól. 

Mészöly Géza azt is elárulta, középső támadójuk, a nigériai Peter Ambrose kezén látható kötés a Puskás Akadémia elleni bajnoki „terméke”.

„Kézfején csontrepedést szenvedett, lassan ugyan felgyógyulóban van, de jobb lenne, ha mielőbb végleg lekerülne róla a rögzítőkötés” – tette hozzá a tréner.

Hirdetés: ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.





 





Ezeket olvastad már?
„A Fradi Magyarországon egy vallás" – 125 éves lett az FTC

„A Fradi Magyarországon egy vallás" – 125 éves lett az FTC

Marco Rossi csapatának legnagyobb vesztese a lelátóról szurkol

Marco Rossi csapatának legnagyobb vesztese a lelátóról szurkol

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Mégis itt dolgozna Jürgen Klopp

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Mégis itt dolgozna Jürgen Klopp

Szavazz Te is! Ők lehetnek Pest vármegyében az év tesitanárai

Szavazz Te is! Ők lehetnek Pest vármegyében az év tesitanárai

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás