Angliában nem kerteltek Szoboszlairól, őszinte véleményt mondtak róla

A Liverpool nagyszerűen kezdte az idei szezont. Szoboszlai Dominik mindhárom bajnokiját végigjátszotta, ráadásul nem is akárhogyan, az angolok azonban többeket jobbnak látnak nála csapaton belül.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.09.04.
Szoboszlai Dominik Liverpool FC power ranking statisztika

A Liverpool ragyogóan kezdte az idei angol labdarúgó-bajnokságot. Mindhárom összecsapását megnyerte, a Manchester Unitedet például idegenben verte 3-0-ra. Arne Slot együttese összesen hét gólt szerzett és egyet sem kapott. Szoboszlai Dominik az új rendszerben főszereplő, eddig minden percet a pályán töltötte a Premier League-ben. Az együttes Power Ranking listáján (rangsorolási rendszer, amely a játékosokat tudásszintjük szerint rangsorolja) azonban nincs a legjobb öt között.

Szoboszlai Dominik
Szoboszlai Dominik eddig a legjobb liverpooli játékosok között van (Fotó: AFP)

A Liverpool.com rangsorát Mohamed Szalah vezeti, mögé pedig Luis Díaz zárkózott fel, aki Trent Alexander-Arnoldot előzte meg a múlt heti eredményekhez képest. Az idény pozitív meglepetése, Ryan Gravenberch a negyedik helyre jött fel, Virgil van Dijk maradt ötödik, Diogo Jota a hatodik.

Szoboszlai Dominik a hetedik helyen

A portugál csatárt követi Szoboszlai Dominik, aki a lista szerint a Liverpool hetedik legjobbja eddig. Az oldal vele kapcsolatban megemlíti, hogy a kihagyott ziccere miatt ugyan sok kritikát kapott, ám összességében újabb jó találkozón van túl. Harvey Elliottal szemben egyértelműen megnyerte a versenyt a kezdőcsapatba kerülésérért, Szalahval és Alexander-Arnolddal pedig rendre jól játszik össze. A liverpooli portál szerint a válogatott szünet után is biztos lesz Szoboszlai helye a kezdőcsapatban.

A legjobb tíz mezőnyét Alexis Mac Allister, Alisson és Ibrahima Konaté teszi teljessé. A hetedik helynél talán többet érdemel Szoboszlai, a statisztikákkal foglalkozó Sofascore oldal egyelőre a harmadik legjobb liverpoolinak tartja Szalah és Díaz mögött.

A 23 éves középpályásra két magyar válogatott összecsapás vár, először szeptember 7-én Németország, majd szeptember 10-én Bosznia-Hercegovina ellen játszik a Nemzetek Ligájában.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás