Apját előzte meg a lány a magyarországi világbajnokságon

A német Anna Sandmann édesapját, Christoph Sandmannt megelőzve áll az élen a díjhajtás első, csütörtöki napja után a vasárnapig tartó szilvásváradi négyesfogathajtó-világbajnokságon. Legjobb magyarként a csapattag Dobrovitz József jelenleg harmadik.



Megosztás
Szerző: SK
Létrehozva: 2024.09.05.
versenynap díjhajtás

Az első hivatalos versenynapon a 14 nemzet 43 fogatát felvonultató mezőny csaknem fele, húsz induló mutatkozott be, de előttük a közönség megcsodálhatta a negyven évvel ezelőtti, ugyancsak szilvásváradi vb magyar aranyérmesét, Juhász Lászlót, aki ezúttal előhajtóként szerepelt. A 73 éves, legendás hajtó képességeiről mindent elmond, hogy versenyen kívül még most is volt két hajtó, akinél jobb teljesítményt nyújtott. A legjobb produkciót minden kétséget kizáróan Anna Sandmann nyújtotta, ugyanis mind az öt pontozó őt és fogatát látta a legjobbnak a lovak idomítottságáról, elengedettségéről, hajlékonyságáról, a négy ló együttes munkájáról, a jármódok szabályosságáról és a feladatok pontos végrehajtásáról számot adó díjhajtásban. 

DOBROVITZ József
Dobrovitz József a legjobb magyar – Fotó: Komka Péter

A német hajtó 40,99 hibaponttal vezet, apját majdnem hat hibaponttal múlta felül. Magyar részről a két csapattag, Dobrovitz József és fia, ifj. Dobrovitz József bemutatkozása volt a legfontosabb. Előbbi a nap utolsó versenyzőjeként harmadik lett, s bár lovaival maximálisan elégedett volt, a kapott pontszámmal (51,38) már kevésbé. 

A második lépésnél a két első ló elkezdett kóvályogni jobbra-balra, de ezt a hibát leszámítva az egész éves munka mostanra beérett. Szenzációs és könnyed díjhajtás volt, amely nem ennyi pontot érdemelt volna

– értékelt az MTI-nek a húsz éve csapatban világbajnok magyar hajtó, aki úgy vélte, 46-47 hibapont lett volna a reális a produkciójára. Dobrovitz szerint a magyar csapatnak van esélye 2016 után először ismét dobogós helyen zárni annak ellenére, hogy több hibapontot kapott, mint amit érdemelt volna. 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás