Méretes pofont kapott a korábbi Fradi-sztár; kiakadtak a szerbek

Samy Mmaee borzasztóan debütált a Bajnokok Ligájában, Matheus Saldhanha miatt a szerbek keseregnek, és növelték a tétmérkőzések számát a futballistáknak, aminek Alisson Becker nagyon nem örül. A Metropol eheti legolvasottabb cikkeiből válogattunk.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.09.22. 14:00
Bajnokok Ligája Samy Mmaee Alisson Becker Matheus Saldanha Fradi

Méretes pofont kapott a korábbi Fradi-sztár: Samy Mmaee a nyáron lejárt szerződésű futballistaként távozott a Ferencvárosból és új kihívást keresett magának. A befutó a horvát Dinamo Zagreb lett, amellyel végül sikerült kvalifikálnia magát a BL-főtáblára. Mmaee eddig alapember Horvátországban is, így várható volt, hogy a kezdőcsapatban lesz a Bayern München ellen. Élete első BL-összecsapásán azonban rögtön borzasztó kiütésbe szaladt bele. A német topcsapat nem ismert kegyelmet hazai pályán és 9-2-re kiütötte a vendég együttest. Kilenc gólt soha egyetlen csapat nem kapott még egy találkozón a Bajnokok Ligája történelmében. Mmaee teljesítményét a Sofascore oldala szerény, 5,3-as osztályzattal értékelte, ezzel a Dinamo egyik leggyengébb játékosa lett.

Alaposan megvariálta az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) az idei Bajnokok Ligája menetrendjét. 32 csapat helyett innentől kezdve 36 együttes küzd a végső győzelemért. Hat helyett immáron nyolc csoportmérkőzést játszanak a csapatok, a növekvő terhelés ellen pedig nyilvánosan felszólalt a Liverpool kapusa, Alisson Becker. „Senki nem kérdez meg minket, játékosokat, hogy mit szólunk a még több mérkőzéshez. Ha fáradt vagy, nem tudsz magas szinten versenyezni. Azt akarjuk, hogy minden meccsen a maximumot nyújtsuk, de jelenleg nem úgy tűnik, hogy közel járunk a megoldáshoz a futball és a játékosok érdekében”  – akadt ki Alisson Becker, aki tavaly úgy játszott 42 összecsapást, hogy több mint két hónapot volt sérült.

Alisson Becker
Alisson Becker nagyon nem örül a megnövekedett mérkőzésszámnak Fotó: AFP

A Ferencváros a végén robbantotta az átigazolási bombát és hárommillió euróért (1,1 milliárd forint) szerződtette Matheus Saldanhát, aki ezzel az NB I legdrágábban vett játékosa lett. A brazil támadó a Budafok elleni MOL Magyar Kupa találkozón remekül mutatkozott be. Csereként beállva, 30 perc alatt két gólt lőtt, de a Fradi harmadik találatából is alaposan kivette a részét. Saldanha a szerb Partizan Beogradtól érkezett, ahol tavaly a bajnokság gólkirálya lett. A szerbek máris kiakadtak, ugyanis amióta eljött, a belgrádi csapat kétszer kikapott, egyszer pedig döntetlent játszott. „Kiderült, hogy Saldanha kellett a Partizannak a sikerekhez. Nélküle csak egy átlagos, rossz csapat a klub” – írja a Republika újság.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás