Szoboszlai csapattársa megunta, nyilvánosan akadt ki

Idén új formátumban rendezik meg a labdarúgó Bajnokok Ligáját. A csapatokra több mérkőzés vár majd, aminek nagyon nem örül a Liverpool kapusa, Alisson. A brazil hálóőr komoly sérüléshullámtól tart.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.09.17.
Liverpool Bajnokok Ligája UEFA Alisson Becker

Alaposan megvariálta az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) az idei Bajnokok Ligája menetrendjét. 32 csapat helyett innentől kezdve 36 együttes küzd a végső győzelemért. A négyfős csoportok helyett egy nagy tabella lesz, ahol az első nyolc automatikusan bejut a legjobb 16 közé, a 9. és a 24. hely között végzőt kieséses párbajt vívnak a maradék nyolcaddöntős helyekért, az utolsó 12 pedig kiesik. Hat helyett immáron nyolc csoportmérkőzést játszanak a csapatok, aminek a Liverpool kapusa, Alisson Becker nagyon nem örül.

Alisson Becker
Alisson nem örül az új Bajnokok Ligájának / Fotó: AFP

Alisson szerint nem hallgatnak a focistákra

Az UEFA legfontosabb célja, hogy javítson a verseny egyensúlyán, növelje az érdeklődést és emelkedjen az olyan tartalmas mérkőzések száma, amelyeken mindkét fél számára van tét. Szoboszlai Dominik csapattársa szerint ezzel a szurkolók valóban jól járnak, de a futballisták számára ez újfent extra meccsterhelést jelent majd, ami komoly sérüléseket idézhet elő.

A szurkolóknak ez csodálatos hír. Több nagyobb rangadót láthatnak majd, de senki nem kérdez meg minket, játékosokat, hogy mit szólunk a még több mérkőzéshez. Talán nem is számít a véleményünk, de mindenki sejtheti, hogy mit gondolunk a terhelésről

– nyilatkozta Alisson Becker, amit a Magyar Nemzet szemlézett. A hálóőr az elmúlt szezonban 42 meccset játszott a Liverpoolban és Brazíliában, annak ellenére, hogy több mint két hónapot volt sérült. „Sok játékos beszélt már erről, csak meg kellene hallgatniuk őket. Ha fáradt vagy, nem tudsz magas szinten versenyezni. Azt akarjuk, hogy minden meccsen a maximumot nyújtsuk, de jelenleg nem úgy tűnik, hogy közel járunk a megoldáshoz a futball és a játékosok érdekében.”

A Liverpool az idei BL-ben a Milannal, a Bolognával, az RB Leipziggal, a Leverkusennel, a Real Madriddal, a Gironával, a Lille-lel és a PSV-vel csap össze a csoportban.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás