Otthagyta a Fradit, borzalmasan megalázták a válogatott focistát

Történelmi meccsen mutatkozott be a Bajnokok Ligájában Sammy Mmaee. A Fradi korábbi focistája a Bayern München ellen felrúgni sem tudta az ellenfeleket.



Megosztás
Szerző: SK
Létrehozva: 2024.09.18.
Bajnokok Liga ferencvárosi Sammy Mmaee

Három ferencvárosi év után először játszhatott pályafutása során a Bajnokok Ligájában Sammy Mmaee. A Fradi korábbi alapemberének idén nyáron járt le a szerződése, ezért ingyen távozhatott. Nem költözött messzire, a horvát Dinamo Zagrebet választotta, s be is jutott a gárdával a sorozat csoportkörébe. Az első meccsben sok köszönet nem volt, a marokkói válogatott védő több esetben még felrúgni sem tudta a brazil világsztárokat, a vége kiütés, 9-2-es német siker lett. Kilenc gólt soha egyetlen csapat nem kapott még egy találkozón a Bajnokok Ligája történelmében.

fradi mmaee
A Fradi korábbi focistája, Mmaee (kékben) itt éppen Serge Gnabryval nem bír (Fotó: Marcel Engelbrecht – firo sportphoto)

A müncheni találkozón a bajorok túlzás nélkül akkor rúgtak gólt, amikor akartak. Mmaee teljesítményét a Sofascore oldala szerény, 5,3-as osztályzattal értékeli, ezzel a Dinamo egyik leggyengébb játékosa lett. Mmaee-nak összesen csak három párharca volt, ezekből csak egyet nyert, és nyolcszor eladta a labdát. 

Három főtábla a Fradi színeiben

Három évig, 2021 és 2024 között játszott Sammy Mmaee a Fradiban. Mindhárom ősszel főtáblás volt a klubbal, sőt 2023-ban és 2024-ben a tavaszi folytatást is megérte az együttessel. Alapembere volt a csapatnak, 2022-ben például győztes gólt is fejelt a Crvena zvezda ellen, az akkor nagyon kellett a Ferencváros csoportelsőségéhez és a nyolcaddöntőhöz az Európa-ligában.

Mmaee gólja a Zvezda ellen:

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás