„Engem is sokkolt az eset” – a Fradi edzője nem kertelt Varga Barnabás kapcsán

Győztes csapatba tért vissza a labdarúgó-Európa-bajnokságon megsérült magyar csatár. Varga Barnabás végig pályán volt a Ferencvárosban az Újpest elleni derbin. Edzője, Pascal Jansen elárulta, miért nem cserélte le.



Megosztás
Szerző: HWK
Létrehozva: 2024.08.18.
Varga Barnabás Pascal Jansen Fradi sérülés

Egy ország aggódott Varga Barnabásért, aki júniusban az Európa-bajnokságon arccsontörést és agyrázkódást szenvedett a Skócia elleni mérkőzésen, miután ütközött a kapussal. A 29 éves támadót még Stuttgartban megműtötték, hazatért, és akkoriban két hónapos kihagyást jósoltak neki. Ehhez képest Varga szombat este, 55 nappal a sérülése után, arcmaszkban játékra jelentkezett. Pascal Jansen, a Ferencváros vezetőedzője kezdőként szerepeltette az Újpest elleni derbin. Sőt, végig pályán tartotta az 1-0-ra megnyert meccsen.

Varga Barnabás
Varga Barnabás újra pályán volt – Fotó: Török Attila

Én magam is láttam az Eb-mérkőzést, amelyen megsérült. Engem is sokkolt az eset, nagyon szurkoltam neki, hogy mihamarabb felépüljön. Nagyon megérdemelte, hogy kezdő legyen. Azért döntöttem úgy, hogy Barnit végig a pályán hagyom, mert mindig benne van a gól. Nagyon boldog vagyok, hogy győztünk – fogalmazott a mérkőzés után Pascal Jansen.

Varga Barnabás nem félt

Vargán nem látszott, hogy a sérülése miatt visszafogott lenne, fejjel is játékba avatkozott, az ütközésektől sem riadt vissza. A meccs után elmondta, nem volt benne félelem.

– A maszk nem volt annyira rossz, de nem tagadom, nem a legkényelmesebb viselet, egyelőre viszont még hordanom kell. Hamarosan levehetem, és akkor minden a régi lesz. A fejeléseknél nem volt probléma a bátorsággal, de a labda ívét még nehezebben számoltam ki, mint korábban, ettől függetlenül semmi gond nem volt – árulta el a Fradi Médiának a válogatott csatár.

A Ferencváros mindhárom mérkőzését megnyerte az NB I-ben, ezeken gólt sem kapott.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás