Varga Barnabás 55 nap után drámai meccsen tért vissza

A Ferencváros az Újpestet fogadta a labdarúgó NB I 4. fordulójának rangadóján. Varga Barnabás újra pályára lépett.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.08.17.
Módosítva: 2024.08.17.
Újpest Varga Barnabás Fradi NB I

Az FTC játékosa, Varga Barnabás arcmaszkban, 55 nappal az Európa-bajnokságon elszenvedett sérülése után végre ismét pályára lépett. Kezdőként kapott lehetőséget, és drámai derbi részese volt. 

Varga Barnabás
Varga Barnabás visszatért Fotó: Török Attila

A Ferencváros nagy iramban kezdte a meccset, óriási nyomás alá helyezte az Újpestet, amelyet hol a kapusa, Piscitelli, hol a felső léc mentett meg a góltól. Húsz perc után enyhült a zöld-fehérek fölénye, igazán komoly lehetőséget a szünetig már nem alakítottak ki.

A második félidőben Piscitelli tovább remekelt az újpesti kapuban, Ramirez löketét például a felső lécre tolta. A hajrá a Fradié volt, és amikor már úgy tűnt, a vendégek meglepetést okoznak és pontot szereznek, a 92. percben a zöld-fehérek megszerezték a vezetést. Az újpestiek labdát vesztettek a bal oldalon, a csereként beált Kehinde kapura tört vele, és balról, éles szögből, nagy erővel a hosszú felső sarokba bombázott. Drámai végjáték volt.

A Ferencváros 1-0-ra győzött, ez azt jelenti, hogy sorrenben 17 meccsén nyert az Újpest ellen, ami az eddigi leghosszabb sikersorozata az újpestiekkel szembeni párharc történetében. A két patinás fővárosi csapat eddig 242 alkalommal találkozott egymással az élvonalban, ebből 119 FTC- és 61 újpesti győzelem mellett 62 döntetlen született.

Az FTC három meccs után három győzelemmel, kapott gól nélkül áll. Az újpestiek négy mérkőzésen három pontot szereztek.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás