Szoboszlai Dominikot érzékeny veszteség fenyegeti

Ez a hír kiborítja a Liverpool szurkolóit is. Szoboszlai Dominik legjobb barátja, Trent Alexander-Arnold távozhat az angol sztárklubtól.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.08.22.
Szoboszlai Dominik Real Madrid Trent Alexander-Arnold Bayern München liverpool

Szenzációs átigazolásra készülhet a Bayern München: a német sztárklubbal összeboronálták Trent Alexander-Arnoldot, a Liverpool 29-szeres angol válogatott jobbhátvédjét, Szoboszlai Dominik legközelebbi barátját.

Trent Alexander-Arnold (balra) és Mohamed Szalah is könnyen mozdítható Szoboszlai Dominik mellől a Liverpoolból
 Trent Alexander-Arnold (balra) és Mohamed Szalah is könnyen mozdítható Szoboszlai Dominik mellől a Liverpoolból Fotó: NurPhoto via AFP

A müncheni Tageszeitung többek között a korábbi Liverpool-klasszis Dean Saunders kijelentésére, és a Bayern keretének elemzésére hivatkozva adta ezt közzé. Nem beszélve arról, hogy a Real Madriddal is hírbe hozott 25 éves focista – a holland Virgil van Dijkhoz és az egyiptomi Mohamed Szalahhoz hasonlóan – még nem hosszabbította meg a jövő nyáron lejáró liverpooli szerződését. 

Szoboszlai Dominik barátja kapós lehet

Vagyis jövőre már ingyen távozhatna a 70 millió euróra (28 milliárd forint) taksált focista, idén pedig akár nyomott áron is tanácsos lehet őt eladni.

„Ne lepődjetek meg, ha Trent rövidesen a Bayern Münchennél vagy a Real Madridnál játszik” – mondta egy podcast beszélgetésben a hajdani 75-szörös walesi válogatott Saunders.

A Liverpoolt a 90-es évek elején szolgáló korábbi csatár szerint az említett kulcsemberek elégedetlenek azzal, hogy ők hiába akarnak trófeákat nyerni, ha rendre dugába dőlnek a vezetőik erősítési tervei. Legutóbb a spanyol Európa-bajnok Martín Zubimendi volt, aki kikosarazta őket, de hosszan sorolhatnánk azokat a kiszemelteket, akikről lemaradt a Pool. Egy héttel az átigazolási időszak zárása előtt még egyetlen új játékos sem csatlakozott Szoboszlaiékhoz, a legvalószínűbb aláírónak tűnő grúz kapus, Giorgi Mamardasvili is csak egy év múlva érkezne (addig kölcsönjátékosként maradna jelenlegi spanyol csapatánál, a Valenciánál). Márpedig így nehéz lesz lépést tartaniuk a Manchester Cityvel, az Arsenallal és a többi, egyre izmosodó vetélytárssal.

Alexander-Arnoldra a Real már valóban szemet vetett, most pedig a Bayern érdeklődése is logikus: a posztján ő a világ egyik legjobbja, a münchenieknél pedig az a Joshua Kimmich játszik a védelem jobb oldalán, akit a szakértők többsége a középpálya közepére követel. Így viszont különösen jól jönne Alexander-Arnold, hiszen mellette Josip Stanisic és Sacha Boey sem rúghatna labdába.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás